Feudalisme

Páginas: 6 (1279 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2015
Religió 2n ESO




















Fran Castillejos Ibáñez
2n ESO A
QUÈ ÉS LA PASQUA?
La Pasqua és la commemoració anual que que és fa a la Resurrecció de Crist. Per celebrar l’"aniversari" d'aquest esdeveniment, cada any, en la data apropiada (el diumenge després de la primera lluna plena de primavera), els cristians commemoren la Resurrecció de Crist (laPasqua).
Aquesta commemoració es prepara amb els quaranta dies de quaresma i se celebra resseguint els passos de Jesús cap al Calvari. Abans de la Pasqua està la Setmana Santa que comença el diumenge de Rams fent memòria de l’entrada de Jesús en Jerusalem. El Dijous Sant es recorda l'últim sopar de Jesús amb els apòstols on es va instituir el sagrament de l'Eucaristia. El divendres escommemora la passió i mort de Jesús en la Creu.
Finalment, el Dissabte Sant, ho passem esperant prop del sepulcre de Crist la seua resurrecció que celebra joiosament aquella nit en la Vigília Pascual, que obri les grans celebracions del dia de Pasqua, que s'allarguen durant 50 dies fins a Pentecosta, la festa de l'arribada de l'Esperit Sant
La Vigília Pascual (nit del dissabte aldiumenge) és la celebració més important de tot l'any litúrgic cristià. Aquella nit, passada en vela, es beneeix el Foc nou i el Ciri Pasqual, es canta l'Anunci de la Pasqua, es llegeixen les lectures de l'Antic Testament que narren la història de la Salvació, sobretot la primera pasqua, la pasqua jueva que se succeeix amb la sortida dels hebreus esclaus d'Egipte i el seu èxode cap a la Terra Promesa,després de passar el Mar Roig.
Les lectures bíbliques finalitzen amb la solemne proclamació de l'Evangeli de la resurrecció, precedida per la tornada del cant de l'Al·leluia. Després es beneeixen les fonts bautismals, es bategen a aquelles persones que s'han preparat per a això i tots renovem les promeses del nostre propi baptisme. Finalment se celebra l'Eucaristia Pascual, Eucaristia querepetim cada diumenge, i sobretot els diumenges de Pasqua, per reviure la Resurrecció de Crist.
ORIGEN
Els primers cristians (que eren jueus) celebraven la Pasqua de Resurrecció a l'una cronològica que la Pasqua jueva. Però des del Primer Concili de Nicea en l’any 325 els cristians van separar la celebració de la Pasqua jueva de la cristiana, llevant-li els elements hebreus. Però van deixar elcaràcter mòbil de la festa recordant que Crist va ressuscitar en la Pasqua hebrea. Hui en dia l'Església catòlica manté el caràcter mòbil de la data de Pasqua.
Aquesta festa determina el calendari mòbil d'altres festes: així l'Ascensió que és l'ascens de Jesús al cel que se celebra 40 dies després de la Pasqua, i Pentecosta celebrat 10 dies després de l'Ascensió. La setmana anteriora la Pasqua de Resurrecció és la Setmana Santa, que comença amb el Diumenge de Rams (que commemora l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem). L'Octava de Pasqua (popularment coneguda com a “setmana de Pasqua”) és la setmana que succeeix a aquest Diumenge de Pasqua o Diumenge de Ressurrecció. El temps pasqual designa, en la litúrgia catòlica, les setmanes que van des del Diumenge de Resurrecciófins al de Pentecosta.
L'expressió “pasqua” remet principalment a la festa de la Resurrecció, que també és cridada a voltes “pasqua florida”, però també s'usa per a referir-se a altres tres celebracions cristianes: el Nadal (25 de desembre), l'Epifania o Adoració dels Mags (6 de gener) i Pentecosta, la vinguda de l'Esperit Sant (cinquanta dies després de la Resurrecció). A Xile, elterme Pasqua s'aplica col·loquialment al Nadal, mentre que a la Pasqua se li crida “Pasqua de Resurrecció”.
TRADICIONS DE LA PASQUA LOCAL I EL SEU SIGNIFICAT
Mona de Pasqua
La mona de Pasqua és un aliment típic de les regions aragonesa, valenciana, catalana, castellano-manxega i de certes zones de Múrcia. És una coca de la Pasqua, la degustació de la qual simbolitza que la Quaresma i les seues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Feudalism
  • El feudalisme
  • abolició del feudalisme
  • Definició Del Feudalisme
  • Feudalisme
  • feudalism
  • feudalism
  • El Feudalisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS