Fewd

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2012
Miquel Martí i Pol.
Miquel Martí i Pol va ser un poeta, escriptor i traductor català.És un dels poetes en llengua catalana més populars i llegits del s.XX. Als catorze anys comença a treballar aldespatx d’una fàbrica tèxtil fins que ha de plegar el 1973 a causa d’una esclerosi múltiple. La seva poesia, d’arrel autobiogràfica, transcendeix la realitat de l’àmbit de la seva malaltia i del tempshistòric concret, i crea un paisatge interioritzat, que transmet serenitat.

L’Elionor
Aquest poema simbolitza totes les dones obreres dela época a Catalunya. Martí i Pol ens resumeix la vida del’Eionor. Tenia catorze anys i un dia quan va posar-se a treballar, i això li va marcar. Era molt nena, però era el que hi havia. Era encantadora i tendre, i la seva funció era la d’escombrar. Però laseva alegria va anar desapareixent a mesura que es passava més i més dies tancada a la fàbrica. Les altres dones deien que això se li passaria si es casava i tenia fills. La filla gran encara era moltnena quan va posar-se a treballar, només tenia catorze anys i tres hores.

ESTRUCTURA

Té una sola estrofa, i tot i que té forma de poema, per tal com explica les coses, es podria confondrefàcilment amb una narració. Al llarg de tot el poema, ens explica molt i molt per sobre la vida de l’elionor, però el que més interessa, és la metonímia que és l’Elionor i la sensació de buidor i tristesa queté. Durant tot el poema ens va remarcant aquesta idea de repetició, tristesa, buit i soledat.
FORMA
Utilitza una metonímia, com a manera de presentar el poema, ja que parla només de l’elionor, peròen realitat, amb ella, sestà referint a totes les noies i dones obreres de la època.Tenim una metàfora al vers 5, ja que les coses no queden enregistrades a la sang. Les trenes que apareixen al vers6, són una altra metàfora, ja que amb les trenes ens vol dir que encara era una nena.El feia córrer l’escombra del vers 11, és una personificació, ja que l’escobra no corre. Quan diu que els dies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS