Fexisme i Nazisme

Páginas: 3 (654 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2014
EINSTEIN, Albert. Mis ideas y opiniones. Barcelona, 2000. A. Bosch.

De FELICE, Renzo. El fascismo, ¿Un totalitarismo a la italilana?. 1988

ARENDT, Hannah. Los orígenesdel totalitarismo. Madrid, 1987. Alianza.

MONTANELLI, Indro y CERVI, Mario. La Italia Victoria. Barcelona, 1982. Plaza y Janés.

BERSTEIN, Serge. Los regímenes políticos del siglo XX: para unahistoria política comparada del mundo contemporáneo. Barcelona, 1996. Ariel.

Aquest recull de textos, escrits per diferents personalitats, donen una visió general de quines eren les característiquesdel nazisme alemany i el feixisme italià, que van aparèixer després de l'impacte de la Primera Guerra Mundial, la qual va permetre l'expansió de la ideologia feixista i el seu accés al poder. Aquestscorrents van consistir, bàsicament, en un moviment social d'ideologia totalitària, agressiva i anticomunista, dirigit per un cabdill carismàtic que dominava les masses i, en força casos, arribava alpoder. Un cop al poder, els moviments feixistes van implantar una dictadura i no van convocar mai eleccions lliures.
Efectivament, el conflicte bèl·lic va accelerar el declivi dels valors humans, vadeixar un pòsit de violència en els ex-combatents, alhora que va exacerbar el sentiment nacionalista a Alemanya i Itàlia, humiliades pels acords de pau signats al final de la Guerra Mundial: Alemanyava ser declarada culpable i Itàlia no va veure satisfetes les seves pretensions expansionistes a costa de l'antic Imperi Austrohongarés.
A aquests factors cal sumar-hi les frustracions de diversossectors socials provocades per altres raons, com ara la falta d'aliment, la pobresa, la caiguda del valor de l'estalvi i l'atur. A tot plegat, cal afegir-hi la crisi econòmica. Juntament amb elproletariat, les classes mitjanes van sofrir un cop molt dur i es van trobar proletaritzades de cop i volta com a conseqüència de la crisi. D'aquesta humiliació social va néixer una hostilitat profunda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FEXISME I NAZISME
  • Feixisme i nazisme
  • Diferencies i semblances del feixisme i el nazisme
  • G_SO6 Nazisme i segona guerra mundial
  • Nazisme I La Ii Guerra Mundial. (Nota 9.30)
  • El Feixisme I El Nazisme
  • Nietzsche i el Nazisme
  • Nazismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS