fffcc

Páginas: 4 (773 palabras) Publicado: 11 de abril de 2013
GUIÓ PER PLANIFICAR L’ENTRENAMENT PERSONAL

1.- L'ENTRENAMENT

L'entrenament es un proses de treball continu, organitzat i estructurat convenientment per a incrementar les capacitats físiques,tècniques, tàctiques i psíquiques.

L'entrenament es eficaç si els elements que ho conformen estan disposats i dosificats adequadament; es a dir, si provoquen en la persona que entrena modificacionsapreciables.

Elements:

Volum: és la quantitat total d’exercici practicat. es pot expressar en unitats de temps, d’espai o en nom de repeticions i sèries. exemples: pedalejar durant una hora(temps), nedar 1.500m (espai), realitzar 10 salts (repeticions) augmentant progressivament el volum s’aconsegueix, a llarg termini, una adaptació a l’exercici físic.
Intensitat: és l’aspecte qualitatiude l’entrenament, la relació que hi ha entre el nivell de treball emprat i el seu valor màxim possible. exemple: si aixeques un màxim de 50 kg en un exercici de força i entrenament sovint aixecant40 kg, estàs treballant a una intensitat del 80%.
Formula per calcular l'intensitat:
intensitat=(treball actual/valor màxim) x 100.

Moltes vegades el volum és invers a l'intensitat. Un exercicillarg implica una intensitat baixa i al contrari, un exercici molt intens normalment no pot prolongar-se massa temps. Per a que la forma física millori, cal entrenar a intensitats i volums diferents.La seva combinació aporta varietat i riquesa a l'entrenament i als resultats que d'ell se n'obtenen.

Els objectius de l'entrenament de les capacitats físiques es poden resumir en un: “augmentar elrendiment”

Per a això tenim que aconseguir:

Millorar l'estat de l'organisme
Reduir el pes superflu i evitar danys i lesions
Retardar el deterior de les capacitats físiques degut a l'edatPreparar l'organisme per al treball tècnic i tàctic

2.- LA PROGRESSIO EN L'ENTRENAMENT:

L’augment progressiu del rendiment s’aconsegueix en l'aplicació metòdica de l'entrenament. Entrenaments molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS