fgggggg

Páginas: 5 (1109 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2013
Viquipèdia
El periodisme és l'activitat de recopilar i publicar informació relativa a l'actualitat, especialment esdeveniments que interessen a una àmplia quantitat de persones. Com que els fets simultanis són infinits, el periodista ha de fer-ne una tria dels que creu que poden donar més joc i poden interessar més, sempre exposant-los amb la major objectivitat possible. Hi ha un cosiodeontològic que alguns diuen que ha de complir: contrastar les informacions en fonts fiables, donar veu a les parts i no opinar en les informacions. El periodisme pot adquirir diferents formes i transmetre la informació a través de diferents medis: A través del periodisme gràfic , oral,visual i multimèdia.

Perdiosme esportiu:
Periodisme esportiu
És el que recull informació sobre els esdevenimentsesportius a nivell local, nacional i internacional, mostrant les novetats que es relacionen amb les diferents disciplines esportives. Les que més es destaquen són: tennis, beisbol, handbol, bàsquet, automobilisme, atletisme, boxa, paddle, golf, escacs, pol, futbol que acaparen tota l'atenció dels aficionats per l'esport. Així mateix, significa estar en els fets i analitzar el rendiment delsesportistes. Tal com la resta de les altres disciplines del periodisme, l'esportiu ha de contribuir no només a informar, sinó també a formar ciutadans, qui exerceix periodisme esportiu ha de tenir un compromís de responsabilitat amb les audiències, és a dir ha de tractar d'aïllar els sentiments de la raó, ja que els sentiments han de ser per al addicionat comú, un periodista esportiu va més enllà, la sevamissió ha de ser, la de fer que tant l'aficionat com l'esportista, vegin l'esport des d'una perspectiva critica on es guanya i es perd, i independent del resultat sempre ha de regnar la fraternitat.
El periodisme esportiu, ha de manejar una etica, car al no només esport és futbol, hi ha moltes disciplines que mereixen atenció. Aquesta profesion s'ha de manejar amb idoneïtat doncs qui la practiquentendeixen a posar-se la camisa de certs equips, a no tenir equilibri informatiu, a baixar i pujar el prestigi d'un jugador o d'un equip en qüestió de segons.
El periodisme esportiu ha de tenir professionals capaços d'analitzar l'esport com més que una simple informació, veure-ho des de l'àmbit religiós, el cultural, el formatiu, sociòlegs, psicòlegs, ètica, política i social.

Normes ètiquesdel periodisme
El periodisme és algunes vegades anomenat "quart poder" per al paper de transparència que se suposa que té en una democràcia, jugant un paper crucial en l'aplicació de les llibertats civils com la llibertat d'expressió. Els periodistes han de complir les normes de conducta professional i certes interpretacions estan subjectes a controvèrsia.
En termes d'ètica, el periodisme es guiaper:
Per publicar informació de qualitat
Honest i respectuós amb la veritat
Fets recollits sense l'ús de mètodes deslleials
Basat en fets comprovats
Amb bona fe
Imparcial, és a dir, la presentació dels diferents aspectes d'una situació
Defensar la llibertat d'informació
Garantir la seva independència de tots els poders
Exercici de pensament crític, que suposa dubtar sistemàticamentDistingir clarament la informació de la publicitat o dels missatges de comunicació
Respecte al poble
Respectant la dignitat de la persona humana
Mostrant compassió per als afectats per la desgràcia
Respectant la privadesa
publicant qualsevol sol·licitud legítima de dret de rèplica
Reconèixer i corregir els errors
Per a promoure la llibertat d'expressió
Tenint en compte els comentaris delslectors
Evitant qualsevol discurs d'incitació a l'odi o la discriminació
Per tal d'enfortir els valors bàsics de la democràcia
Prosseguir en la publicació de la informació, un propòsit legítim en virtut de la llei del lector a ser informat
, A priori, sense descuidar qualsevol informació local en tots els àmbits de la vida social
Tenir cura d'informar mitjançant el subministrament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fgggggg
  • fgggggg
  • fgggggg

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS