fghj

Páginas: 3 (620 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2013
















Daniel Casanovas
Juan Chillón
4t ESO Català B





1a PREGUNTA:
Quin fet crucial s'esdevé en la biografia de Llull i que marcà la seva vida posterior?
Les5 crides de Déu, que les té en 5 somnis seguts on surt déu crucificat, on li deia que estengués el cristianisme arreu del món.
2a PREGUNTA:
Què implicà per a Llull la crida de Déu?
Un canvi a laseva vida, deixarà la bona vida per pelegrinar per arreu del mon i això el que el porta a vendre totes les seves possessions i deixar als seus dos fills i a la seva dona i ha escriurà diversos llibresde diferent generes, però sobre tot de filosofia.
3a PREGUNTA:
Llull va ser un gran viatger. Quin motiu el portarà a moure's per gran part d'Europa? Esmenta alguns dels llocs que va visitar.Alemanya (Viena) , França (Paris, Lyon, Montpeller i Rocamadour), Itàlia ( Gènova, Pisa, Roma, Nàpols i Messina) i a Espanya (Barcelona, Mallorca, sant Jaqués de Compostela), va viatjar tant perla petició de déu, primer per conèixer mes llengües per comunicar-se i així poder estendre millor el cristianisme per tot el mon.
4a PREGUNTA:
Per quin motiu Llull utilitza el català en la sevaobra? Què va significar això per al català, com a llengua?
Per què era la seva llengua de naixença, i tenia un gran domini de la llengua es diu que era el català mes perfecte que s’ha escrit, i ell vaser el impulsor mes important d’aquesta llengua .
En el segle XIII el domini lingüístic català va assolir la seva configuració definitiva. Hi va ajudar l’augment del nombre de laics que sabien llegiri la generalització de l’ús del paper (que va permetre d’incrementar el nombre de còpies de manuscrits en català), en aquell temps el català només era una llengua oral, res establida, però gracies aRamón Llull i les seves mes de 200 obres escrites en català.



5a PREGUNTA:
Quina finalitat té per a Llull la literatura?
Per a Llull la literatura no és mai una finalitat en ella mateixa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fghj
  • fghj
  • fghj
  • FGHJ
  • fghj
  • fghj
  • fghj
  • fghj

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS