Fght

Páginas: 3 (707 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2013
Full d’estudi
Tema 7. Màquines tèrmiques.
* Resum del tema.
1. Calor i treball: els motors tèrmics.
El treball es pot transformar en calor de forma espontània i completa però per aconseguir launció inversa, convertir la calor en treball mecànic, cal l’ús d’una màquina.
En els motors tèrmics, l’energia tèrmica sempre s’obté d’una combustió. Aquesta combustió pot produir-se a l’interior o al’exterior de la pròpia màquina.
El treball útil s’obté en forma de moviment rotatiu. Alguns motors proporcionen directament aquest tipus de moviment i es coneixen com rotatius. Altres però, generenun moviment rectilini alternatiu i es coneixen com a alternatius. Aquest moviment alternatiu es transformarà amb un mecanisme biela-manovella.

Combustióinterna

Motors tèrmics

Combustió externa




Alternatius

Rotatius

Alternatius

Rotatius

2. Motors de combustió externa.
Elsmotors de combustió externa són màquines tèrmiques de vapor. La màquina de vapor està formada per una caldera, un distribuïdor, un cilindre, un regulador i un mecanisme biela-manovella.
A la calderaes crema el combustible i s’obté el vapor que passa al distribuïdor per ser dirigit cap a un extrem o alter del cilindre. A l’interior del cilindre gràcies a la pressió del vapor es mou un pistó oèmbol que porta unida una tija que aplicat a una biela i un volant d’inèrcia és transformat en moviment rotatiu. El regulador s’encarrega de mantenir constant la velocitat de funcionament.
El combustiblemés usat era el carbó mineral. Una de les principals aplicacions va ser a les fàbriques com a motor principal i per al motor de les locomotores o vaixells.
La turbina de vapor està formada per unrodet giratori situat a l’interior d’una carcassa fixa. Tant el rodet com la carcassa porten uns àleps.
Les turbines de vapor a diferència de les màquines de vapor són molt utilitzades avui en dia en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fght
  • fght

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS