fglo

Páginas: 10 (2271 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2014
TREBALL DE RECUPERACIÓ CMC

Las Islas Galápagos, algo diferente.


1. Les illes Galápagos construeixen un arxipèlag a l'oceà Pacífic situat a 972 km de la costa de l'Equador. Està format per 13 illes grans amb una superfície major a 10 km ², 6 illes mitjanes amb una superfície d'1 km ² a 10 km ². També hi ha roques volcàniques de pocs metres quadrats al voltant de la línia de l'equadorterrestre.
Aquí tenim una fotografia del recorregut de Darwin.

Localització illes Galápagos.



3. M'ha sorprés molt quan ha fet la primera pregunta. Perquè les tortugues s'havien fixat més amb ell que els ocells? Extrany. I seguidament al dir : " Muy curiosa es la historia natural de estas islas, y merece la mayor atención". Literalment al llegir-ho ho fas, fiques mes atenció perquè es unacosa diferent, que no saps per on et podrà sorprendre. I crec que la pregunta final ja em va cridar l'atenció de manera especial, volent sabent mes sobre el tema.


4. El que conec sobre les principals idees de l'evolució de les espécies, que va escriure Charles Darwin en el seu llibre " Sobre l'origen de les espècies " al 1859 , va tenir un enorme impacte en la societat , ja que per primeravegada algú opinava que les poc fundades idees creacionistes eren errònies . Aquests són els seus 5 arguments principals .


-1 . Els tipus biològics o espècies no tenen una existència fixa ni estàtica sinó que es troben en canvi constant .

-2 . La vida es manifesta com una lluita constant per l'existència i la supervivència .

-3 . La lluita per la supervivència provoca que els organismesque menys s'adapten a un mitjà natural específic desapareguin i permet que els millors adaptats es reprodueixin , a aquest procés se li crida " selecció natural" .

-4 . La selecció natural , el desenvolupament i l'evolució requereixen d'un enorme període de temps , tan llarg que en una vida humana no es poden apreciar aquests fenòmens .

-5 . Les variacions genètiques que produeixen elincrement de probabilitats de supervivència són atzaroses i no són provocades ni per Déu ni per la tendència dels organismes a buscar la perfecció ( com proposava Lamarck ) .


Crec que si que es poden relacionar, ja que en el text podem llegir que cada espècie es diferent,però que totes viuen i moren, i son semblants especies que coneixem, perquè o son avantpassats de les especies conegudes o al'inversa.

5. Era un cientific amb ganes de descobrir i coneixer coses. Es movia per la curiositat i era molt atrevit i valent a l'hora d'actuar. Jo crec que una frase que el descriuria molt be es;" Si no lo veo no lo creo". Hi havien teories però no assegurades ell va anar a veure mon per treures els dubtes, no hi ha una altre manera de saber-ho mes segur.
A Darwin li agradava saber la realveritat, vista pels seus ulls i no basada amb explicacions i anècdotes tenia les seves idees però no estava encontra de ningú. Cada individu veuria realment des de la seva perspectiva i opinió que això es una cosa màgica que s'ha perdut, que cada persona pensi diferent a la seva manera. Però tots estem manipulats per els altres. Com diu en la segona frase.

6.Certament, la teoria de l’evolució deDarwin és una de les grans idees del pensament científic humà, que va capgirar la concepció del món i de la vida. Una idea que impregna la nostra cultura i que continua generant un debat intents entre creacionistes i evolucionistes, com el dia que Darwin la va exposar per primera vegada. Però no vull parlar d’això, sinó del viatge on es va plantar la llavor de la teoria de l’evolució. Un viatge alvoltant del món que va durar cinc anys, de 1831 a 1836. Els protagonistes, un naturalista de 22 anys, Charles Darwin, i un capità de 26, Robert Fitz-Roy, a bord del HMS Beagle. La missió oficial que Fitz-Roy tenia encomanada era cartografiar aigües costaneres, però la seva passió era buscar proves per a una interpretació literal de la creació, tal com s’explicava a la Bíblia. Com que Darwin tenia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS