fhhkyc

Páginas: 2 (375 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2014
Si al comienzo del día tienes por quién sonreír, tienes todo.

Poema escrit en una època on els poetes eren molt apreciats. Carner es va marxar a Gènova, degut a diverses causes: la crisi delnoucentisme i la desconfiança envers el programa cultural de la Lliga Regionalista.
Aquest va ser el primer poemari escrit des de l’estranger, El cor quiet (1925), dins el qual es troba “Cançonetaincerta”.
Les composicions d’El cor quiet estan distribuïdes en cinc blocs, on un d’ells és de filiació noucentista, per la captació de l’anècdota externa, tot això dins una línia ontològica light.

Començaparlant de cap a on ens portarà la vida i si aquesta la trobarem amb la gent (vila) o individualment (pi de la carena). Segueix parlant dels diversos camins que podem agafar i dels dubtes que la vidaens planteja.
Tot seguit proposa la incògnita de la vida. A la tercera estrofa diu que qui sap si el camí serà bonic i somrient o si ens portarà a la mort. Per concloure dient que mai sabrem quincamí escollir, fins que no l’haguem ja triat, però que no ens preocupem que cada camí incert n’és una vida.

Al llarg del poema Carner introdueix moltes interrogacions retòriques que esmenten dilemesinconciliables. També trobem polisíndeton de conjuncions disjuntives: “o” i “o bé”. Carner es refon dels models populars i es basa en un repertori culte, consolidat posteriorment. “Cançoneta incerta”:en sintetitza tres essencials: regularitat estròfica i de rima (tres estrofes de vuit versos consonants), metre curt (alternança d’octosíl·labs i tetrasíl·labs), musicalitat, facilitat aparent ifrescor rítmica.

Crec que és un poema fàcil de comprendre, encara que sigui de forma general. El significat del poema i la qüestió que planteja constantment és la que tothom es fa moltes vegades alllarg de la vida. Per tant, estic segur que és un poema amb el que qualsevol ens podem identificar.

Rima: estrofes de 4 versos, on rima la primera amb la tercera i la segona amb la quarta,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS