Fiano fossey

Páginas: 2 (359 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2010
FIANO FOSSEY
La seva vida no va ser molt bona, va tenir una infància desgraciada i d'aquí li ve l'amor als animals ja que es va refugiar en ells. Un dia va conèixer un zoòleg especialitzat engoril·les, segons aquest home quedaven uns 500 exemplars en aquesta zona d'Àfrica envoltada de volcans entre Congo, Uganda i Rwanda.
Es deia Fiano Fossey, a la selva de Rwanda va dedicar tota laseva vida a l'estudi d'aquests animals. Tot el seu afany era protegir els goril·les contra els furtius que els mataven sense contemplacions a grans i petits, i allà mateix els esquarteravenperquè el que venien al mercat negre, era el cap, mans i peus.
Tot el seu esforç de tants anys per a que els goril·les confiessin en ella es veien truncats pels furtius, la seva vida allà no era fàcilen les condicions que havia de viure a les muntanyes de Rwanda. Aquesta dona va lluitar moltíssim per protegir els seus goril·les.
Rebia amenaces de mort en impedir que els furtius fessin laseva feina, però un dia de 1985 va ser trobada morta al seu cabana, la van matar amb un matxet, la investigació de la seva mort va durar alguns anys. Avui dia el seu llegat viu a les Muntanyes deVirunga, allà hi ha una petita població de goril·les que sobreviuen malgrat totes les pressions de les guerres, el turisme excessiu i sobretot pels furtius.
Després de molts anys es va descobrirqui va matar a Fiano, i va ser el cunyat del president de Rwanda i cap dels furtius, però aquest criminal no va aconseguir el seu propòsit i ara els goril·les rebràn la protecció que es mereixeni pel que tant lluità la seva protectora.Una frase molt bonica que ella va escriure al seu diari i que va ser una de les últimes: "" Quan et dones compte del valor de la vida, un es preocupamenys del passat i se centra més en la conservació del futur. "".

Van fer una pelicula d'aquesta dona, molt realista anomenada Gorilas en la niebla, i interpretada per Sigaurney Weaver.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estados fian
  • Fianan
  • fian
  • La historia de dian fossey
  • Cromatografia en capa fiana
  • Trabjojo Fian Reforestacion
  • Dian fossey
  • Fian Mexico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS