Fibromialgia

Páginas: 3 (504 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
FIBROMIALGIA

És un síndrome crònic sense causa orgànica coneguda en la qual una persona té dolor prolongat en tot el cos i sensibilitat en les articulacions, els músculs, els tendons i altresteixits tous. La fibromiàlgia també ha estat relacionada amb fatiga, problemes de son, mals de cap, depressió i ansietat. De vegades, els símptomes milloren, altres vegades, el dolor pot empitjorar icontinuar durant mesos o anys. Entre el 80 i 90 per cent de les persones a les quals els diagnostiquen fibromiàlgia són dones. No obstant això, els homes i els nens també poden tenir el trastorn. Lamajoria dels casos es diagnostiquen a una edat madura. És a dir, és una malaltia crònica del sistema nerviós central que ocasiona dolor generalitzat i un cansament persistent en grau variable.


Laprimera descripció la va fer el sr. Richard Manningham en la seva publicació de febre i fatiga, citant descripcions similars a les fetes per Hipócrates. Al 1869 el metge nord-americà George M. Beard vaescriure un llibre anomenat «American Nervousness» utilitzant el terme de neurastènia, aplicat a les persones que presentaven pèrdua de fortalesa, fatiga o cansament de manera
crònica. Al 1843l'anatomista Robert R. Froriep descriure una associació entre
reumatisme i punts dolorosos de músculs rígids: Musckelschwiele. La Fibromiàlgia és una malaltia reconeguda per totes les organitzacionsinternacionals i per l'OMS des de 1992.

Com a prevenció no n’existeix una coneguda encara, però al contrari que amb la fatiga crònica si fas exercici millora, així que fer exercici podria ser una petitaprevenció.




Les causes de la fibromiàlgia són desconegudes. Certs factors poden estar relacionats amb aquest trastorn:

lesions recurrents, malestars o certes malalties.
esdevenimentsestressants o traumàtics.

Alguns científics creuen que l'origen de la fibromiàlgia pot ser genètic.


La fibromiàlgia i la fatiga crònica són dues malalties diferents però la gent tendeix a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fibromialgia
  • Fibromialgia
  • Fibromialgia
  • LA FIBROMIALGIA
  • fibromialgia
  • Fibromialgia
  • Fibromialgia. qué es.
  • Fibromialgia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS