ficha

Páginas: 8 (1991 palabras) Publicado: 8 de abril de 2013
1.1. Fes un mapa conceptual dels conceptes desenvolupats en l'article i relaciona-ho amb els conceptes tractats en els mòduls 1 i 2 que fan referència a les competències de l'Orientador i les característiques de la societat del segle XXI.
1.2. Fes una breu descripció dels conceptes més rellevants tractats i justifica la seva importància.
1.3. Consideres que en l'actualitat l'orientadorprofessional rep la suficient preparació i formació per abordar aquesta situació?. Raona i justifica la teva resposta tenint en consideració el perfil dels professionals de l'orientació que trobéssiu en les anotacions de la matèria.
Si partim de què l''orientador ha de comptar amb les competències necessàries per oferir un servei d'orientació educativa i professional de qualitat i en no existir normesde qualificació o competències reconegudes internacionalment, els orientadors i les i institucions que proporcionen orientació i assessorament, s'haurien de comprometre a reconèixer normes de qualitat, donar suport i seguir un codi d'ètica d'acord amb les normes ètiques de l'Associació Internacional d'Orientació Educativa i Professional (AIOEP / IAEVG).
Com a proposta, ens poden servir lesrecomanacions de la AIOEP, amb les quals es va donar una gran passa per tal d'adquirir una major consciència internacional en matèria de qualitat i necessitats de formació dels orientadors.
Amb el propòsit d'assegurar tant la qualitat de la difusió de l'orientació, com un comportament adequat cap als clients, la AIOEP va adoptar un codi d'ètica per als consellers i per als serveis d'orientació.
Elssistemes de provisió de l'orientació han de virar l'enfocament des del costat de l'oferta al costat de la demanda, amb un abast actiu cap a la gent, emprant totes les fonts de TIC per enriquir el rol professional i desenvolupar una capacitat de maneig de la informació i treball en xarxa dels consellers.
Evidentment, podem observar que es fa necessari incloure unes propostes de millora per a laformació dels orientadors professionals, com a desenvolupar un sistema de formació que garanteixi el perfeccionament permanent dels orientadors. Aquest sistema establirà uns mínims necessaris i oferirà possibilitats de perfeccionament continu, amb una oferta de cursos accessibles.
A més del comportament ètic, el professionalisme dels consellers està marcat per una permanent actualització del seuconeixement professional i una reflexió de la seva tasca diària a través d'un intercanvi d'experiències pràctiques amb altres orientadors i organitzacions que treballen en l'àrea d'orientació i assessorament educatiu, vocacional i per a la carrera.
“Si s'aspira a estar a l'altura de les qualificacions que demana la societat actual, "No n'hi ha prou de saber, també cal aplicar. No n'hi ha prou devoler, també cal actuar" (Goethe).
Evidentment, tot i que s'ha iniciat un camí per tal d'estar a l'altura de les circumstàncies, encara la formació de l'orientador no està en concordança amb les exigències de la societat actual, que avança a un ritme imparable.

2. En el Mòdul”Configuració de la professionalitat”(*pag.16) es troba una taula que fa referència a les característiques d'un bonprofessional. (Le Botterf,2001, p.121). Utilitzant de referència aquesta taula descriu el lloc de treball de Recepcionista/administrativa d'un centre escolar en el nivell d'expert i en nivell de principiant.

NIVELL PRINCIPIANT
Na Laura el primer que fa el dematí quan arriba al centre és anar a obrir les classes. Ha decidit començar pel pis d’adalt, què és la part nova. Agafa dos manats de claus queté i comença a provar les claus del manat amb les claus més velles. No endevina la clau. Enlloc de pensar que la part d’adalt és la part més nova del centre i que per tant les claus seran les del grapat més nou, continua provant i provant. No fa ús de la seva intuïció i fa una mala gestió del temps. Són quasi les vuit menys deu i els alumnes començaran a arribar al centre i ella encara li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fichas
  • Fichas
  • Las Fichas
  • Fichas
  • fichas
  • ficha
  • fichas
  • fichas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS