fiestas populares

Páginas: 2 (498 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
3. EDUCACIÓ EN EL LLEURE 

Ens trobem en unes colònies d'un casal que aprofiten les vacances per marxar amb els infants i joves en un altre espai al habitual on puguin estar en contacte amb lanatura i per tant poder treballar coses diferents a les del dia a dia.
Durant l'excursió però podem veure que hi ha diversos conflictes que sorgeixen a partir de les diferències i la no acceptaciód'aquestes. Per exemple, en el grup hi ha una gran diversitat de joves i infants, però en destaquem una noia invident, una noia magrebina i una altre d'ètnia gitana.
A totes elles, en algun moment o altrehem pogut apreciar que hi ha hagut comentaris i accions ofenents irrespectuosos.





En aquest cas parlo com a educadora social, però en aquest cas la persona que podria intervenir fàcilmentseria un monitor o monitora del lleure. Des del meu punt de vista, aquestes diversitats es poden treballar de diverses formes, sovint els infants desprecien perquè no entenen o perquè no saben com hoviu l'altre persona.

Per exemple, en el cas d'una persona amb una discapacitat física una opció a treballar amb els infants és utilitzar el joc com a tècnica conscienciadora o empàtica. Podem trobardiversos jocs, amb els quals podem experimentar els sentits. En aquest cas concret , podriem canviar les normes d'algun joc i jugar sense el sentit de la vista i per tant deixar-nos guiar unicamentamb els altres sentits restants. Això si, aquests jocs i dinàmiques cal que vagin acompanyats darrerament d'una reflexió en comú per exposar cada un de nosaltres com ens hem sentit, com hem vist eljoc.. i treure per tant punts de vista molt interessants si el debat està ben orientat.

Els dos casos restants fan referència a la diversitat de cultures, i amb això es poden fer molts treballs: desde tallers culturals fins a jocs de taula interactius. D'aquesta manera tothom pot aportar alguna cosa, plantejar dubtes obertament, i aprendre uns dels altres.

En aquest cas concret he volgut...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fiestas populares
  • Fiestas populares Colombianas
  • Fiestas Populares Del Per
  • Ensayo Fiestas populares en México
  • Fiestas populares de Tlaxcala
  • Fiestas populares del Ecuador
  • Fiestas Populares
  • Fiestas Populares

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS