Filósofos

Páginas: 2 (413 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2014
Però vaig advertir immediatament que mentre volia pensar així que tot és fals, era necessari que jo, que ho pensava, fos alguna cosa; i observant que aquestan veritat: «penso, per tant sóc», era tanferma i segura que les suposicions més extravagants dels escèptics no eren capaces de fer-la trontollar, vaig jutjar que podia rebre-la sense escrúpol com el primer principi de la filosofia quecercava. Vaig examinar després atentament el que jo era, i veient que podia fingir que no tenia cap cos i que no hi havia món ni cap lloc on jo em trobés, però que no podia fingir, per això, que jo no fos,sinó que, al contrari, del fet mateix que pensava que podia dubtar de la veritat de les altres coses se’n seguia molt certament i evidentment que jo era, mentre que amb només deixar de pensar, encaraque tota la resta que havia imaginat fos veritat, no tenia ja cap raó per creure que jo era, vaig conèixer per això que jo era una substància tota l’essència i natura de la qual és pensar, i que nonecessita de cap lloc per ésser, ni depèn de cap cosa material; de manera que aquest jo, és a dir, l’ànima, per la qual jo sóc el que sóc, és enterament distinta del cos i, fins i tot, més fàcil deconèixer que aquest i, encara que el cos no fos, l’ànima no deixaria de ser tot allò que és.

(DESCARTES. Discurs del mètode, IV)

1. Expliqueu breument –al voltant de 40-80 paraules– les ideesprincipals del text i com hi apareixen relacionades. [2 punts]

En aquest text Descartes ens argumenta com ha aplegat al primer principi: que pensa, per tant existeix, un principi que no podria ser negatni dubtat pels més escèptics. El fet de que ell es donés conten de que pensava, li va fer aplegar a la conclusió de que havia d’existir. Per tant, va establir un jo pensant totalment independent almón físic. Així, afirma que hi ha unes idees al nostre pensament que existirien encara que el cos no existís.

2. Expliqueu breument el significat, en el text, de les següents paraules o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofica
  • filosofos
  • filosofos
  • filosofo
  • Filosofa
  • filosofa
  • filosofo
  • filosofos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS