Fil de Plata

Páginas: 8 (1770 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
RESUM
El fil de plata narra la vida de tres adolescents, en Gregori, la Maria i en Pere. Primer es narra les vides de cadascú. En Pere passa la seva vida de adolescent a Barcelona, vivint a casa dels seus oncles, primer treballa en una botiga de electrodomèstic i desprès en com a repartidor de pel·lícules als cinemes, en aquella època comença a ser independent i a tindre les seves primeresrelacions sexuals. Durant aquest temps en Pere s'uneix a un partit comunista gràcies a en Ferri, un amic amb qui treballa a la botiga. En Gregori passa els dies desapercebut per tothom i marcat per la preocupació de la seva família pel seu estat mental. Desprès va classes per aprendre Esperanto. La Maria treballa a la fonda dels seus oncles i desprès com a dependenta de una botiga de roba. Durantel temps en què treballa a la botiga coneix a l'Encarna amb qui manté relació intima d'amistat. Els tres joves es coneixen a través d'una convocatòria de Ràdio Barcelona, el dia que tots compleixen 18 anys. A partir de llavors, s'estableix un fort lligam d'amistat, al principi no es porten gaire be en Gregori i el Pere, però que els dos estan enamorats de la Maria. En canvi la Maria estaconfusa, però manté bona relació d'amistat i amor amb els dos. Durant la República mantenen una bona relació fins a fer-se inseparables. Es narra la joventut, el naixement de l'amistat i de l'amor dels protagonistes, la lluita pels ideals i els somnis per un món millor. Tots passen per una època de canvis i de decisions que els marcaran per a la resta de la seva vida.
A l'inici de la Guerra Civilcadascú agafa una direcció diferent per a les seves vides. El seu vincle d'amistat es manté durant la seva separació i acorden reunir-se el cap d'any de 1986.I tot passen diferents histories, la Maria es casa amb en Pere, i en Pere mantenen els ideals comunistes del partit. En canvi en Gregori es casa amb la Roser, una noia que coneix durant la guerra, i crea una família. En Pere s'allista al frontde la República i deixa la Maria a Barcelona passant fam i penúries. Els joves han s'han d'enfrontar a la guerra cadascun per separat i amb problemes diferents. Tots passen els dies en diferent llocs i situacions en Pere a les trinxeres, combatin al front, en Gregori en un cau, amagat dels republicans, i la Maria subsistint a la ciutat.En Pere acaba vivint amb la Irene, una dona mes gran que ellaque el cuida, però al final el traicïona i els falangistes el maten.
El 31 de desembre de 1985, Gregori, explica el desenllaç de la historia. En Pere es mort i la Maria s'envà de la ciutat ajudada per la Roser. En Gregori aconsegueix un bon estatus social, fent entendre que ha donat suport al bàndol guanyador. Al final mai aconsegueixen reunir-se un altre cop.

ESPAI I TEMPS.
La historia esdesenvolupa principalment entre els anys 1930 i 1938 durant el període de la Republicà i el període de la posterior Guerra Civil Espanyola. També es fa referencia a temps passats d'Infància dels personatges i en el desenllaç cinquanta anys desprès de la primera trobada dels personatges principals. La acció es desargolla a Barcelona durant la estança del personatges, però es cita les localitatsd'origen dels personatges i els llocs on acaba vivint cadascun.
TEMA
El tema principal es la relació entre el tres personatges principals. La relació d'amistat que comencen durant èpoques de canvi social i que mantenen durant la Guerra Civil Espanyola. El canvi social els fa entendre una nova realitat, han de fer-se grans i decidir un futur per a ells i les persones que estimen. Cadascun agafaun camí diferent i acaba en situacions adversa sols. Però la seva amistat perdura durant la seva separació i aconsegueixen superar les penúries, uns millor que altres, segons la ideologia que han escollit seguir.
SUBTEMA
El subtema és el desenvolupament de la guerra i les conseqüències provoca al país i a les vides dels protagonistes.
ESTRUCTURA
El llibre s'estructura en tres parts: En la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filo plato
  • filo plató
  • Plat N M Todo Filos Fico
  • El Fil Sofo Seg N Plat N
  • Plat N Sol A Recurrir A Relatos Para Exponer Sus Pensamientos Filos Ficos
  • El Fil De Plata Narra La Histo Ria De Tres Joves Adolescents
  • Filo
  • FILO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS