Fil·loxera

Páginas: 2 (454 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2014
La Plaga de la Fil·loxera

La fil·loxera de la vinya és un insecte, que ataca a les rels de l’espècie europea de la vinya i també ataca l’aparell per sobre de la terra de les espècies de vinyad’origen americà.

La plaga de la fil·loxera va arribar a Europa als voltants de l’any 1860 des d’un carregament de cep americà cap a França. la fil·loxera s’estengué ràpidament per tota França, a causadel gran interès i quantitat de vinyes a França. Amb molt poc temps la plaga, s’escampà per tot Europa.
A Catalunya encara no havia arribat la plaga, però prenien mesures de seguretat, si algunavinya estava infectada, l’havien de cremar sencera per així evitar que s’estengui mes la plaga. Catalunya va aprofitar a vendre vi a bon preu cap a França perquè les vinyes franceses estaven arrasades perla fil·loxera. Però com era de preveure la plaga va arribar a Catalunya i va arrasar quasi totes les vinyes catalanes, l’agricultura català va tindre que orientar-se per un temps cap a altres conreuscom els ametllers, els avellaners i els cereals. Més tard la plaga va arribar a Mallorca.
La fil·loxera es va poder eliminar perquè van empeltar els ceps, o sigui que el que feien era una operacióque ajuntava dos tipus de plantes, i és així com la fil·loxera no és podia reproduir.
La Plaga de la Fil·loxera

La fil·loxera de la vinya és un insecte, que ataca a les rels de l’espècie europeade la vinya i també ataca l’aparell per sobre de la terra de les espècies de vinya d’origen americà.

La plaga de la fil·loxera va arribar a Europa als voltants de l’any 1860 des d’un carregament decep americà cap a França. la fil·loxera s’estengué ràpidament per tota França, a causa del gran interès i quantitat de vinyes a França. Amb molt poc temps la plaga, s’escampà per tot Europa.
ACatalunya encara no havia arribat la plaga, però prenien mesures de seguretat, si alguna vinya estava infectada, l’havien de cremar sencera per així evitar que s’estengui mes la plaga. Catalunya va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la fil·loxera a l'emporda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS