Filariasis Limfática

Páginas: 2 (443 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2014
Filariosis limfàtica
La filariosis limfàtica, coneguda generalment com elefantiasi, és una malaltia tropical.
Causa
La infecció es produeix per la transmissió d'uns paràsits anomenats filàries através dels mosquits. Quan un mosquit que conté larves pica a una persona diposita els paràsits en la pell. Les larves envaeixen l'organisme, migrant cap als vasos limfàtics on es desenvolupen itransformen en cucs adults en el sistema limfàtic. La filariosis limfàtica és causada per la infecció per nematodes (són els animals multicel·lulars més nombrosos que actualment viuen a la Terra) de lafamília Filarioidea. Hi ha tres tipus d'aquests cucs filiformes:
Wuchereria bancrofti, es responsable del 90% de los cassos.
Brugia malayi, cassos restants.
B. timori, també causa la malaltia.
Elscucs adults s'allotgen en el sistema limfàtic i alteren el sistema immunitari. Aquests cucs viuen entre 6 i 8 anys, i al llarg de la seva vida produeixen milions de petites larves (microfilàries) quecirculen per la sang. La filariosis limfàtica és transmesa per diferents tipus de mosquits: Culex, Anopheles, i Aedes.
Símptomes
La filariosis limfàtica pot alterar el sistema limfàtic i produiruna deformació d'algunes parts del cos, dolor i discapacitat greu. La majoria de les infeccions no presenten signes externs, però això danyen el sistema limfàtic, els ronyons i el sistema immunitari.Quan la filariosis limfàtica es torna crònica produeix limfedema (inflamacions dels teixits) o elefantiasi (engruiximent de la pell) dels membres i hidrocele (acumulació de líquids). És freqüentl'afectació de les mames i dels òrgans genitals.
El limfedema crònic, o elefantiasi inflama la pell i els vasos limfàtics. Alguns d'aquests efectes són causats per la resposta immunitària de l'organismecontra el paràsit. No obstant això, la majoria es deu a infeccions bacterianes cutànies perquè les defenses normals s'han deteriorat a causa del dany limfàtic.
Tractament
El règim recomanat són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filariasis
  • filariasis
  • La filaríasis
  • Filariasis
  • La circulació limfàtica
  • La Filaria Limfatica
  • taller limfatico
  • FILARIASIS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS