Filles Que Ningú Vol, Tv3.

Páginas: 4 (899 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2012
El video que ens és presentat, documental emès a tv3 titulat "Filles que ningú vol", tracta sobre la importància que es dóna als naixements a diverses zones de la Índia i, segons l'anàlisi que en femde les diverses fonts que surten en l'esmentat, podem trobar diferents postures ideològiques clarament contraposades. Estem parlant del l'universalisme i el particularisme.
L'universalisme és unacorrent la qual sorgeix a partir de les bases de la Il·lustració, sobretot arran de la constitució francesa de 1791, ja que definia els drets naturals de l'home, considerant bàsica la llibertat tantindividual com de pensament, de premsa i de creença, la igualtat garantitzada als ciutadans per l'estat en els àmbits legislatiu, judicial i fiscal, i la seguretat. Està basat en l'objectivitat , en ladefensa de la vida en àmbit mundial (a nivell biològic) i en l'acceptació de la diversitat sense dur a terme classificacions jeràrquiques ni prejudicis. És una corrent oberta al pensament i a laconeixença cultural d'altres maneres de veure el món.
El particularisme, en canvi, sorgeix al Romanticisme a mitjans del s. XIX i parteix de que cada societat té un passat històric únic, rebutjant lesteories culturals evolucionistes. Es basa en la tradició cultural que representa un país o una comunitat a través de les seves creences, trets socials o religiosos d'un grup concret, defensant-losfermament sense admetre la comparació i fins i tot, amb connotacions negatives ja que pot donar a entendre conceptes com el d'imposició, o d'inferiorització envers les altres cultures o grups socials.
Enel documental que hem pogut veure, en primer terme podem trobar-hi la posició universalista per part de la periodista la qual ens narra la situació de l'Índia exposant-nos al debat creat per unarealitat, que és la mort provocada de les nenes per part de les famílies o en general, tot el poble indi, titllant d' "assessinat" la primera dona que apareix en el video amb la seva filla de vuit mesos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les Filles Que Ningú Vol-
  • ninguo
  • Ninguo
  • TV3
  • ninguo
  • Qué es tv3?
  • fillo
  • Fill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS