Fills de dos mons

Páginas: 4 (856 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2014
Fills de dos mons

1a PART

1. Quines desigualtats per raó de comunitat d’origen apareixen al vídeo? Quina relació pots trobar amb les desigualtats per classe social?

Apareixen desigualtatsalhora de trobar feina, encara que hagin nascut aquí si els seus pares són d’origen estranger no se’ls tracta com a catalans, existeix un cert racisme per les seves arrels.
A l’hora de tractar ambells també hi ha una certa discriminació, per exemple, quan hi son en un grup i hi ha catalanoparlants, alguns es dirigeixen a aquests en castellà i no s’adonen que també són catalans nascuts aquí.Apareix també, que els fiquen a barris perifèrics de les ciutats per distingir zones de classe mitja-alta de aquestes classes socials, que seria més que classe treballadora, pobresa o marginació social.Les desigualtats que podem trobar són les ja esmentades. Principalment la recerca de feina, és molt difícil trobar-la per aquestes persones, encara que tinguin una preparació acadèmica superior aaltre individu d’altra classe social superior o ètnia, sempre hi haurà discriminació per les seves arrels o color de pell.

2. Què vol dir “assimilació cultural”? Fes la relació amb el que saps denormes socials i cultura dominant.

És la integració d’un grup d’immigrants o ètnia dins d’un altre grup o comunitat dominant amb diferents valors, cultura, costums . Integració per les dos partsarribats i habitants d’aquest.
Un exemple d’assimilació cultural seria la creació de mesquites a zones on normalment predomina la religió catòlica, i amb l’arribada de musulmans s’han creat per a laconservació de les seves arrels, cultura i religió.


3. Quines són les principals diferències que aparèixen en el video entre el model francès i el model anglès?

El model francès és la integraciódirectament donant les mateixes oportunitats tant a uns com a els altres, autòctons i immigrants, la barreja cultural i social de tos dos individus.

El model anglès és la separació de aquestes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Monse
  • Monse
  • mons
  • monse
  • monse
  • Mons
  • Monse
  • Monse

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS