Filo Comentaris

Páginas: 4 (806 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2015
ARISTÒTIL:
Aquest fragment va ser escrit per Aristòtil, un filòsof grec que va viure durant el segle IV ac.
L'autor comença aquest fragment exposant la seva idea central: la Filosofia té el seuorigen en l'admiració. O dit amb altres paraules: els homes comencen a filosofar perquè s'admiren, es sorprenen davant els fenòmens de la natura.
Com a exemples d'aquests fenòmens naturals, posa elscanvis en les fases de la Lluna, les estacions governades pel Sol i els moviments de les estrelles. Aquests exemples li serveixen a més per a ampliar la seva idea inicial: la Filosofia sorgeix gradualment,ja que els homes es plantegen primer fenòmens més senzills per a més endavant arribar als més complexos, com pot ser l'origen de l'Univers.
Després d'afirmar que l'impuls per filosofar es troba enl'admiració, Aristòtil afegeix que la fi, l'objectiu de la Filosofia és aconseguir el coneixement. Són dues idees connectades però diferents: mentre que l'admiració ens empeny a filosofar, aconseguir elconeixement ens atrau com el resultat que aconseguirem a filosofar.
Finalment, l'autor del text afirma que la Filosofia busca el coneixement com una cosa valuosa per si mateix i no per treure algunautilitat. Encara que el coneixement sigui una cosa útil per a l'home, Aristòtil afirma que no busquem el coneixement perquè traguem profit d'ell, sinó perquè el valorem per si mateix. ¿Quines raonsdóna per afirmar això? Doncs que la Filosofia, la recerca del coneixement, és una cosa que sorgeix quan ja tenim el necessari per sobreviure. L'autor recorre al seu coneixement de la història perrecolzar la seva afirmació: "així ho testifica el que ha passat". Si la Filosofia es cultivés per la seva utilitat, els homes buscarien el coneixement des del seu origen. Però això no ha succeir així, elpensament que existeix des de l'origen de la humanitat és el pensament mitològic. En canvi, només recentment i quan ja s'han establert les bases de la civilització ha sorgit el pensament racional....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentaris generals
  • Comentaris de disseny
  • Comentaris De Les Families
  • Filo
  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS