FILO KARL MARX

Páginas: 11 (2704 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2015


Karl Marx









Raúl Morales Pérez
Filosofia
Emili Azuara
BC1
16/06/2015
INDEX

1. Qui va ser Karl Marx
Biografia
2. Materialisme Històric
3. Teoria de l'alineació
4. Lluita de classes



























Qui va ser Karl Marx?
Per poder realitzar un treball sobre Karl Marx primer hem de conèixer qui va ser i que va fer per poder aprofundir posteriorment en les seves teories icompendre el seu pensament.
Karl Marx va nèixer a Tréveris al Regne de Prúsia al 5 de maig de 1818 i va morir al Regne Unit al 14 de març de 1883. Va ser un filòsof, intel·lectual i militant comunista alemany i d'origen jueu. En la seva amplia i influent obra es va endinsar en els camps de la filosofia, la història, la ciència política, la sociologia i la economia. Encara que no va limitar el seutreball únicament en l'àrea intel·lectual, perquè a més va tractar el camp del periodisme i la política, proposant el seu pensament de la unió de la teoria i la pràctica. Juntament amb Friedrich Engels, va ser el pare del socialisme científic, del comunisme modern, del marxisme i del materialisme històric. Els seus escrits més coneguts són el Manifest del Partit Comunista i El Capital.
Va nèixer enuna familia de classe mitjana benestant en Tréveris, va estudiar en la Universitat de Bonn i en la Universitat Humboldt de Berlin on es va interesar en les ideas filosòfiques del joves hegelians. En 1836 es comprometre amb Jenny von Westohalen i es va casar amb ella al 1843. Tras la finalització dels seus estudis va escriure per un diaria radical, La Gaceta Renana, on va començar a utilitzarconceptes hegelians per influir en les seves idees sobre el socialisme. Es va traslladar a París en 1843 i va comenzar a colaborar amb altres periòdics radicals com els Anals Franco-Alemanys, i una sèrie de llibres alguns d'ells coescrists amb Engels.
Va ser exiliat a Bruseles en Bèlgica en 1845 on es va convertir en una figura importatn de la Lliga de Comunistes, abans de tornar a Colonia on vafundar el seu propi periòdic, La Nova Gaceta Renana. Es va exiliar un cop més en 1849, es va traslladar a Londres amb la seva espeoda Jenny i els seus fills. En Londres, la familia es va reduir a la pobresa, però Marx va continuar escribint i formulant les seves teories sobre la naturalesa de la societat i com creia que es podia millorar, també va continuar amb la seva campanya per el socialisme i esva convertir en una figura destacada de la Pimera Internacional.
Les teorias de Marx sobre la societat, la economia i la política, que es coneixen colectivament com el marxisme, sostenen que totes les societats avançades a través de la dialèctica de la lluita de classes. Va ser molt crític de la forma socioeconòmica vigent de la societat, el capitalisme, al que va anomenar la “dictadura de laburgesia”, afirmant que es duia a terme per les classes propietàries dels medis de producció, i per el seu propi benefici. I va teoritzar que com els anteriors sistemes socioeconòmics, invitablement es produien tensions internes, productives per les lleis dialèctiques, que el portarien al seu reemplaçament per un nou sistema a càrrec d'una nova classe social, el proletariat. Va sostenir la idea quesota el socialisme, seria regida per la classe obrera en que el va denominar la “dictadura del proletariat”, l'”Estat obrer” o “democràcia obrera”. Creia que el socialisme era a la vegada reemplaçat per una sociestat sense Estat i sense classes anomenada comunisme pur. Juntament amb la creença en la inevitabilitat del socialisme i el comunisme, Marx va lluitar activament per la implementació delprimer, argumentant que els teòrics socials i les persones desfavorides debien realitzar uina acció revolucionaria organitzada per derrocar el capitalisme i aconseguir un canvi socioeconòmic.
Aunque Marc es va mantenir com una figura relativament desconeguda durant la sva vida, les seves idees i la ideologia del marxisme van començar a tenir una gran influència sobre els moviments socialistes poc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Karl marx
  • Karl marx
  • Karl marx
  • Karl marx
  • Karl Marx
  • Karl Marx
  • karl marx
  • Karl Marx

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS