filo

Páginas: 3 (565 palabras) Publicado: 11 de junio de 2013
EN HONOR A LA VERDAD
Títol: En honor a la verdad (Courage Under Fire)
Direcció: Edward Zwick
Any: 1996
Duració: 116 min.
Guió: Patrick Sheane Duncan
Sinopsi: El tinent coronel Nathan Serlingtorna a casa després de destruir accidentalment uns tancs en un dels quals hi havia el seu millor amic. L’Armada oculta l’incident, i assigna a Serling la missió d’investigar un pilot d’helicòpter, lacapitana Walden, que és a punt de convertir-se en la primera dona que rep la medalla a l’honor. Les opinions dels testimonis són contradictòries i es veu obligat a aprofundir-hi per descobrir laveritat. A la vegada, això fa que s’adoni que ha d’explicar la veritat del seu propi accident als pares del seu amic.
Qüestions
a) Què és la veritat?
La veritat és l’adequació entre l’enteniment i unacosa. La propietat transcendental per la que els ens causen la veritat del nostre coneixement.
b) És la veritat una qüestió teòrica o pràctica?
La veritat és una qüestió teòrica, ja que la teoria ésel conjunt dels principis, de regles o d’afirmacions científiques que volen explicar un fet.
c) Es pot sostenir a la pràctica una actitud escèptica davant la veritat?
Jo penso que no es porsostenir a la pràctica una actitud escèptica davant la veritat ja que en la pel·lícula es pot veure com es pot trobar la veritat real encara que sigui molt dur arribar a ella i s’hagi d’investigar molt sobreel tema.

d) És veritat la dita “una mentida mil vegades repetida es converteix en una veritat”?
Hem pogut comprovar que no és així, ja que encara que tots coincidien en dir una mateixa mentida,han pogut comprovar al final que ho era i així poder demostrar quina era la veritat. Una veritat no canvia perquè la gent doni la seva opinió, la veritat segueix sen la mateixa.
e) Quina relació hi haentre la veritat i la vida personal?
La relació que hi h entre la veritat i la vida personal és que si dius la veritat, no estàs conforme amb tu mateix i això fa que a poc a poc vagis canviant la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS