filo

Páginas: 11 (2595 palabras) Publicado: 5 de enero de 2014
ÍNDEX

Índex ......................................................................... 1
Introducció ............................................................... 2
Part teòrica ................................................ 3–17
Metodologia .................................................. 18
Resultats......................................................... 19
Conclusions....................................................20
Bibliografia ............................................... 21-22



Introducció

Tracta sobre trobar un material i una forma que es podrien utilitzar en construccions per resistir millor terratrèmols i tsunamis. És important perquè hi haurien menys danys personals i a nivell econòmic no s’haurien de gastar tants dinars en reparacions idanys materials.
Volem fer aquest treball perquè aquest any hi ha hagut molts desastres naturals i la televisió ens ha mostrat la desgràcia de la gent que els ha patit i volem saber com es pot remeiar

Hipòtesi

Es trobarà un material resistent i impermeable. Es trobarà una forma que pugui evitar esllavissades. Investigar quins països es poden permetre aquest tipus d’arquitectura, creiem queés un tipus d’arquitectura que es cara i que països amb diners tindrien més facilitat per utilitzar-la. Construir una maqueta amb la forma trobada.

Objectius

Trobar un material de construcció resistent i impermeable.
Trobar una estructura que eviti esllavissades.
Investigar quins països es poden permetre aquest tipus d’arquitectura.
Construir una maqueta amb la forma trobada.Terratrèmols







1.1 Que és ?
Els terratrèmols són moviments de l’escorça originats per les ones sísmiques. Es produeixen quan és s’alliberen de les tensions acumulades a l’escorça terrestre. Els mes freqüents es donen a prop de les plaques tectòniques. Els terratrèmols actuen de forma instantània. Son molt difícils de detectar i no donen temps d’avisar a lagent d’aquell lloc.
Hi ha una sèrie de característiques principals com:
Els sismes tectònics són mes freqüents i devastadors. Aquests sismes s’originen als límits de les plaques tectòniques perquè existeix una lliscada entre dos mitjans rocosos. Aquestes lliscades normalment són localitzades sobre diverses falles i quan és bloquejada i comença a acumular energia per la formació elàstica deles roques.
Els sismes d’origen volcànic: es forma mitjançant l’acumulació de magma a la cambra magmàtica d’un volcà. El que detecten els sismògrafs son les petites ruptures en les roques que estan comprimides. Quan hi ha una pujada de hipocentres és degut a que el volcà esta entrant en erupció.
Els sismes d’origen artificial: són sismes produïts per les persones. Com ara l’extracció minera,explosions submarines, etc.





1.2 Ones sísmiques
Són petits moviments en un medi generats per la propagació de pertorbacions temporals. Poden ser generades per moviments naturals. Es propaguen per l’interior de la terra transportant l’energia del terratrèmols.

1.3 Tipus d’ones sísmiques
Hi ha tres tipus d’ones sísmiques:
Les ones ‘’p’’: són compressions idilatacions successives del materials. Es transmeten com oscil·lacions en la mateixa direcció de propagació de les ones. Aquestes ones poden travessar tot tipus de material. La seva velocitat depèn de la densitat i de les propietats elàstiques.
Les ones ‘’s’’: són transversals. Les ones van perpendicularment al sentit de la propagació de l’ona. Aquests tipus d’ona nomes pot propagar-se per elssòlids,però, els fluids no oposen resistència.
Les ones superiors: es produeixen a la superfície per interacció de les ones ‘’p’’ i ‘’s’’. Es propaguen per l’aigua i per sota terra. L’energia que porten aquestes ones decau amb la profunditat.
1.4 Cinturons de les plaques tectòniques
Trobem 3 tipus de plaques tectòniques:
Límits de les plaques: són produïdes per erupcions volcàniques i foses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS