filo

Páginas: 2 (439 palabras) Publicado: 6 de enero de 2014
CARACTERÍSTIQUES DEL DISCURS MÍTIC I DEL DISCURS FILOSÒFIC O CIENTÍFIC
MITE
LOGOS

Mite: discurs interpretatiu de la realitat consistent en relats sobre fets protagonitzats per Déus i ésserssobrenaturals i fantàstics que tingueren lloc en un temps primordial indeterminat. Primeres respostes humanes als grans interrogants de l’existència.

Logos: etimològicament (grec) significa “paraula,raó”, o dit d’altra manera raonament expressat amb paraules, significant aquí discurs racional o filosòfic diferenciat clarament dels discursos mítics.
Explicació d’allò natural mitjançant allòsobrenatural:
Els fenòmens naturals i històrics són explicats en termes de forces còsmiques representades per personatges divins amb personalitat i voluntat pròpia que intervenen i causen l’ordre decoses existent.
Explicació d’allò natural mitjançant allò natural:
La naturalesa és explicada des de si mateixa, doncs s’entén que allò que conforma i regula la naturalesa és ella mateixa i no resextranatural.
Arbitrarietat dels déus i, per tant de la naturalesa:
No hi ha lleis naturals constants, doncs els esdeveniments depenen de la voluntat, personalitat i caprici arbitrari dels déus.Necessitat i regularitat constant:
La naturalesa és entesa com un gran organisme que sempre funciona de la mateixa manera d’acord amb unes lleis necessàries i constants que no depenen de la voluntat nicaprici de ningú.
Autoritat i fe cega:
El mite es presenta com un relat fidel i exacte amb plena i sagrada autoritat, una veritat indiscutible o dogma que exigeix creença absoluta. Per aquell que creuen el relat mític, aquest no és percebut com a tal
Dubte i crítica:
La creença en la validesa o no d’una determinada explicació racional depèn de les demostracions lògiques o empíriques. A més, ésimportant poder qüestionar qualsevol afirmació i cultivar l’esperit crític.
Raonament per analogia:
El món sobrenatural de déus que presenta el mite és una projecció antropomòrfica de la pròpia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS