Filo

Páginas: 2 (398 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2012
1. L’oncle Llibori Terra Negra.
Refés els principals trets del personatge: com ha obtingut la fortuna, les referències ideològiques, el motiu del malnom de “Nas de Rei” i els principals objectius ala seva vida. Descriu com tracta i com es relaciona amb els seus fills.
Defineix la hipocresia de l’oncle Llibori Terra Negra a través de les relacions amb Teresa i Laura. En què basa el seu poder?Determina el sentit del seu cognom i posa’l en relació amb el topònim del “Collat Negre”. Observa quins trets converteixen el personatge en una caricatura.
A través de l’Oncle Llibori, l’autordefineix una suma d’aspectes negatius de la humanitat en general. Com la veu Miquel Llor?

6. L’Esglèsia té un pes important en el control dels comportaments socials i la repressió sexual. Com obtenen elpoder sobre la gent? Apunta algun fet que ho demostri.
7. Anota alguns fragments en què s’afirma la supe0rioritat masculina i argumenta en què es basa.
10. Sota la mirada de Laura, Tomàs aviatesdevé desagradable i primitiu. Anota’n els trets físics i psicològics, el comportament davant els gustos de la Laura, i en les relacions amoroses que el converteixen en un home odiós. Què aporta l’episodide cremar els ulls als canaris perquè refilin millor?
12. De totes maneres, Tomàs també es troba subjecte a les pressions i les malfiances del habitants de Comarquinal. Quines assenyalaries com a mésimportants? Fins a quin extrem el personatge és lliure o sotmès a la pressió ambiental?
14. Explica la relació que mantenen Laura i Teresa amb el lloc on viuen, el casal Muntanyola. Relaciona lesseves actituds amb la seva visió del món. De quina manera mostra la preeminència d’una o altre? Tingues en compte que Laura no vol manar ni ser manada i que Teresa porta sempre les claus.
15. Teresa ésun personatge torturat. Com s’imagina i es defineix a ella mateixa? A qui en dóna la culpa? Per quins motius no pot canviar?
20. Observa l’evolució de la boira: en quin moment i per què Laura se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS