Filo

Páginas: 2 (305 palabras) Publicado: 6 de enero de 2013
Dídac Ritter Grau
Seneca

1- Defineix ira segons el vídeo

* La ira segons Seneca és produïda per culpa de que som massa optimistes. I reaccionem malament cara lesadversitat perquè no ens les esperem.
2- Quin és l’objectiu de Seneca:

* L’objectiu de Seneca és que nosaltres els éssers humans ens rebaixem les expectatives de vida i no siguem tanpessimistes i així reaccionarem millor cara els imprevistos
3- Don sorgeix la ira , perquè senyala la gent?

* La ira sorgeix perquè tenim unes expectatives molt elevades i sommassa optimistes i durant el transcurs d’un dia per exemple , ens passen coses inesperades , dolentes , que no ens esperem que ens passin , Seneca pensa que si ens féssim unaexpectativa molt negativa del dia com tot el que ens passes durant ell seria millor segurament no tindríem tanta ira.
4- Quin és el consell de Seneca? Amb qui compara l’especia humana?Els consell que ens dona es que siguem més pessimistes , ens imaginem lo pitjor així només seran imprevistos les coses “ bones”. En el vídeo ens compara amb els gossos però amb ladiferencia que l’esser humana usa la raó i això en fa ser diferents.
5- Ser ric fa que la gent s’enrabiï més perquè?

* Si , perquè tenen expectatives encara més altes i a més a mésla gent rica pensa que amb els diners podran solucionar totes les adversitats de la vida.
6- Explica aquesta afirmació: la millor manera de combatre la ira és estar preparats

*Seneca recomana que baixem les expectatives i siguem més pessimistes i així estem més preparats i ens enfadem menys.( perquè així teòricament les coses que ens poden passar seran mes“bones” que les nostres expectatives).
7- Com entén Seneca la felicitat?

* Seneca entén al felicitat com la tranquil·litat de l’ànima i el no deixar-se pertorbar per res.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS