Filo

Páginas: 4 (867 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2013
Llibre II:368C-376C
El que plato ens vol dir es que cada ciutada a de fer aquell ofici que se li dongui be, per aixi fre millors productes I poder-los intercanviar per tots la Republica. Elsciutadans de la república menjaran farina de civada i d’espígol per fer pans que seran servits sobre fulles, sobre jaços de verdura, teix i murta, beuran vi, coronats amb flors, cantant alabances als déus.Els aliments més convenients seran: sal, formatge, cebes i altres llegums que produeix la terra, i com a postres: figues, pèsols, faves i baies de murta. Els Habitants de la republica tindran elnombre de fills que la seva fortuna els hi permeti, no podran tenir mes, per temas de pobresa I guerres.
Cuan crean la Ciutat Plato creu que la ciutat s'haura de fer gran a traves de la guerra, ja que esuna manera de creixer, I haura de buscar uns soldats, que sol podra fer aquest ofici, apareixera el concepte de Justcia. Aquest Soldat haura de tenir unes caracteristiques especials que no totstindra, com per exemple saber que pensa l'Enemic, tenir facilitat per seguir els seus passos, fins a derrotar-lo etc..l’ànima del soldat ha de tenir tendència a la còlera. Tambe seria bo que tingues algode filosofia dintre seu I que aixo el portes a fer coses positives, la Filosofia per bon cami.
L’educació ideal per a Plató, consistiria en formar el cos a través de la gimnàstica i l’ànima a travésde la música, essent la música la primera, ja que dins d’aquest àmbit està el del discurs, ensenyant primer als nens els contes escollits entre els que ja existien al món clàssica per tal deconduir-los al coneixement i la veritat. Per això, també s’han d’eliminar alguns tipus de relats, perquè serien difícils de comprendre pels nens o bé perquè no entendrien el seu vertader simbolisme i elsinterpretarien malament.

Llibre IV 427c-445e



Diàleg entre Sócrates i Plató on s’explica en concepte de justícia i felicitat a la polis, que consisteix en respectar l’ordre jeràrquic establert per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS