filosifia descartes

Páginas: 3 (605 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2014
Comentari filosofia: René Descartes, Meditacions metafísiques, VI.

1. Les idees principals en el text apareixen relacionades de la següent manera, Descartes ens parla sobre la idea del dualismecartesià basat en dos substàncies que són l’anima i el cos que estan lligades per un TOT i mitjançant el cervell, estan lligades i entre elles són diferent. Descartes fa referència al dualisme entrela seva ment i el seu cos defensant sempre que la seva essència és només el cogito, el pensament perquè tot i que pot intuir que el jo és ment i cos encara no ha pogut demostrar l’existència delscossos.
2.
a) “un sol tot”: un JO, un subjecte que és compon per cos i ànima.
b) “maneres confuses de pensar”: són formes diferents a veure la manera de un sol tot.

3. Descartes entén la unió entrecos i ànima mitjançant el dualisme cartesià, ens explica que aquesta relació que té el cos amb l’ànima. Aquesta concepció és expressió d’un dualisme que ja des de l’antiguitat ha oposat l’esperit ala matèria, i la consciència al cos, i que modernament s’ha sistematitzat en el problema de la relació entre ment i cos.
En l’esmentat dualisme apareix generalment infravalorat el costat material icorporal. Descartes va accentuar novament el dualisme en distingir radicalment la substància pensant (res cogitans) de la substància extensa (res extensa), distinció que provocava el greu problema de larelació entre el cos (extensió) i l’ànima (pensament), va continuar adoptant el plantejament dualista i, amb això, va heretar el problema de la relació entre ànima i cos i, en general, intentà trobarla solució recorrent a l’acció de Déu entesa de diverses maneres

4. Descartes en aquest fragment exposa la seva teoria del dualisme cartesià, una teoria antropològica basada en un dualisme cos iment, les quals són dues substàncies completament diferents i aquestes estan unides de manera accidental, per tant poden viure de manera separada.
Per altra banda aquesta teoria es podria comparar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Filosifia
  • Filosifia
  • FILOSIFIA
  • Filosifia
  • la filosifia
  • FILOSIFIA
  • filosifia
  • FILOSIFIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS