Filosofia 1

Páginas: 2 (329 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2015
Expliqueu, fent servir paraules vostres i posant un exemple, en què consisteix el relativisme moral que defensen els sofistes (observeu que el relativisme moral és un tipus específic derelativisme).
El relativisme moral es la idea de que las opinions morals o ètiques, les quals poden variar de persona a persona, son igualment vàlides i ninguna opinió de "lo bo y lo dolent" esrealment millor que un altre. Per exemple per nosaltres es immoral vendre a una filla, però per els àrabs per d’esposar a algú tenen que pagar, vist occidantalment es inmoral mentres que per els arabses el pa de cada dia i just
.Quina és l'opinió de Sòcrates sobre el relativisme moral? 
A diferencia dels sofistes, Sòcrates intenta superar el relativisme i arribar a una veritat absoluta queservís de fondament a la ètica personal i a la organització política de la societat, estava convençut de que els conceptes morals poden ser fixats racionalment mitjançant una definició rigorosa,encara quan resulti difícil definir.
Argumenteu la vostra opinió sobre el relativisme moral
Primer que res, el mal mai te d’estar tolerat, tindríem de tolerar la perspectiva de un violador deque les dones son objectes de gratificació per ser abusades?
Segon, es auto-contradictori perquè els relativistes no toleren la tolerància o el absolutisme. Tercer, el relativisme no pot explicarperquè qualsevol te que ser tolerant en primer lloc, el mateix fet de que devem tolerar a la gent ( encara quan no estem d’acord ) esta basat en una regla moral absoluta per la que tenim detractar justament a la gent, però això es novament absolutisme! de fet crec que sense principis morals universals no pot haver bondat.
El fet de que tothom neix amb una consciencia i tots sabeminstintivament quan hem fet algo dolent o quan li hem fet a algú altre, actuem com si esperéssim que els demes ho reconeixerien com algo bo. Ja de petits sabíem la diferencia entre just e injust.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia 1
  • Filosofia 1
  • filosofia 1
  • Filosofía 1
  • filosofia 1
  • FILOSOFIA 1
  • Filosofia 1
  • Filosofia 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS