Filosofia 3/18

Páginas: 2 (371 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2013
La filosofia 3/18 és un projecte que pretén incloure la filosofia des de l’educació infantil per tal que els infants puguin tenir un pensament intel·lectual autònom, començar a plantejar-se hipòtesisde la vida i aprendre a dialogar i a construir-ho.
Personalment, opino que aquesta proposta és molt atractiva i és molt interessant per treballar amb els infants més petits de l’escola. Crec que ésun temps que tenen els nens i nenes de poder parlar i participar, de manera molt activa, a l’aula, d’asseure en rotllana i debatre coses del món; no només ser una escolta activa mentre que el mestreva explicant una cosa, sinó que els infants siguin els participants d’aquesta sessió, que l’educador sigui qui només vagi aportant noves preguntes per tal d’orientar i guiar als alumnes.
A més, troboque el fer-los raonar des de petits fa que cervell s’acostumi a treballar i, així, fer persones més responsables ,competents i inmanipulables. Si des de petits els motivem per saber el què de lescoses farem que de més grans siguin persones crítiques, que no es conformaran amb simples explicacions i que miraran el món d’una perspectiva molt més exhaustiva, buscant sempre el perquè i l’arrel deles qüestions plantejades.
Així mateix, penso que el projecte filosofia 3/18 no només ajuda als alumnes sinó també a molt professorat ja que necessitarà un canvi d’idees i, per tant, d’una formació.D’aquesta manera aconseguim una renovació a l’escola i fer que els mestres més veterans, que encara utilitzen pedagogies més antigues, s’actualitzin i s’ajustin a les pedagogies més modernes i centradesen les necessitats de l’infant.
Per últim, dir un únic punt negatiu que personalment veig que té el projecte i és que per començar a posar-ho en practica es necessiten moltes hores de dedicació iformació i, per tant, molt de temps invertint-se en el projecte; temps del que, a vegades, el professorat no disposa. Però no només seria per aquest projecte, al començar qualsevol idea innovadora ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILOSOFIA 3
  • Filosofia 3
  • Filosofía De 3
  • Filosofia 3
  • Filosofia 3
  • FILOSOFIA 3
  • FILOSOFIA 3
  • filosofia 3

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS