filosofia - abre los ojos

Páginas: 4 (862 palabras) Publicado: 4 de enero de 2015















Pregunta – 1………………………………………………………………. 3
Pregunta – 2……………………………………………………………..... 5
Pregunta – 3………………………………………………………………. 6PREGUNTA - 1
1. La pel·lícula ens presenta la dificultat de diferenciar, sovint, el somni de la realitat. Al llarg de la història de la filosofia i de la literatura s'ha manifestataquesta dificultat.
Descartes – filòsof racionalista-, Freud – creador del psicoanàlisi,, Jung o Calderon de la Barca en “La vida es sueño” expressen aquesta angoixa. Busca informació sobre aquestspensadors i explica quina és la seva postura davant d'aquesta dificultat.
Descartes: filòsof racionalista
Descartes deia que dubtar que la realitat sigui tal i com la percebem no ens permeti dubtar del'existència mateixa de la realitat, per això pot ser l'argument de la dificultat i, de vegades, distingir la vigília del somni: en alguna ocasió el somni és tan real i sembla tan intens, que ens semblaque és l'autèntica realitat; és veritat que això no passa molt sovint. Aquest argument elimina la creença que la realitat mental ha inclòs el seu propi cos, ja que podria estar enganyat en la sevaconsciència i ser tan incert com un somni.
Freud: Creador del psicoanàlisi
Freud en una de les seves obres més coneguda, "La Interpretació dels Somnis" desenvolupa un mètode per aconseguir l'accés al'inconscient prenent elements de les seves experiències prèvies amb les tècniques d'hipnosi.
Va buscar una explicació a la forma d'operar de la ment. Va proposar una estructura de la mateixa divididaen tres parts:

El "això" que representa impulsos i constitueix el motor del pensament i el comportament humà. Conté els nostres desitjos de gratificació més primitius.
El "super-jo" la part quecontraresta el "això", representa els pensaments morals i ètics.
El "jo" es manté entre els dos, alternant les nostres necessitats primitives i les nostres creences ètiques i morals. És la distància...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Abre los ojos
  • abre los ojos
  • ABRE LOS OJOS
  • Abre Los Ojos
  • abre los ojos
  • ABRE LOS OJOS
  • Abre los ojos
  • Abre Los Ojos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS