filosofia august compte

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2013
FILOSOFIA AUGUST COMTE
La finalitat del seu pensament serà la d’una reforma social. Per a aconseguir-la serà necessària la intervenció de la ciència, és a dir les lleis, les quals el permetranarribar al positivisme científic i, partint d’aquest a la sociologia. Un cop establertes les lleis de la societat i un cop seguides es podrà arribar a entendre el funcionament d’aquesta. Comte ho resumeixdient que posant ordre a les lleis de la societat s’obtindrà el progrés.
August Compte era conegut com el pare del positivisme. Aquest era partidari d’aquest pensament, juntament amb Saint-Simon
Laseva idea de la filosofia positiva es veu reflectida en les obres Curs de filosofia positiva i Sistema de Política positiva.
En Curs de filosofia positiva s’hi desenvolupen dues de les seves ideesbàsiques:
Llei dels tres estats.
Classificació racional de les ciències.
Comte pretenia arribar a una reforma social, i per tal d’arribar-hi pensa que la societat i la humanitat haurien de patir lamateixa evolució que les ciències. Aquest procés d’evolució és conegut com la llei dels tres estats:
1. Estat teològic: en aquest estadi, l’ home fa ús de les forces sobrenaturals, com ara Déu, perexplicar totes aquelles coses que ens envolten.

2. Estat metafísic: durant aquest estadi, l’home abandona la seva creença en les forces sobrenaturals i comença a tenir un pensament basat en lescoses abstractes. És a dir, el pensament es basa en aquelles coses que podem percebre però no veure.

3. Estat científic: és l’estat final. En aquest últim, l’home renuncia al saber absolut i passa aestablir les lleis.

Aquestes, juntament amb la classificació racional de les ciències, en la qual una ciència porta a una altre que engloba l’anterior, possibilitaran la comprensió de totesaquelles coses que ens envolten, i permetran també arribar a la sociologia. Per poder fixar les lleis que la societat ha de seguir per a obtenir la reforma social que Comte volia, s’haurà d’aplicar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Augusto compte
  • Auguste compte
  • Filosofia positiva de augusto comte
  • Filosofia- Augusto Comte Positivismo
  • Filosofía de augusto comte
  • AUGUSTO COMPTE Y EL POSITIVISMO
  • Ficha bibibliográfica auguste compte
  • La filosofia positiva augusto comté

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS