filosofia de plato

Páginas: 4 (817 palabras) Publicado: 30 de enero de 2015
LA FILOSOFIA DE PLATÓ
EL SENTIT DE LA FILOSOFIA PLATÒNICA
La filosofia de Plató s’ha d’entendre com a una reacció contra les doctrines dels sofistes, i també com a conceqüència de la seuainsatisfacció amb la situación política de l’època. Segons Plató,la “ciencia de la justicia i del bé”, sols pot suministrar-se per la vertadera filosofia i els governants ho han d’assolir per dues raons: pergobernar amb justicia la ciutat i conduir la seua vida privada rectament i justament.
La preocupació fonamental de Plató es l’esser humà, l’objectiu de la política ha de ser aconseguir un Estatjust, aço será posible si els governants son savis i virtuosos, proposava que aquestos deurien ser filosofs i haurien d’aprendre a gobernar-se ells mateixos primer i després a la ciutat.
La filosofiapolítica de Plató esta fonamentada en una teoría del coneixement, distingir la veritat del error, i una teoría de la realitat, què és l’autenticament real i què és l’aparent. Aquestes dos teories es fonenen la teoría de les Idees
LA TEORIA PLATÒNICA DE LES IDEES
Tots els aspectos de la teoría platónica están recollits en la teoría de les Idees de Plató. Com va arribar Plató a formular-la?
Deia quepodiem rebre veritats, pero que es veritat realment? Estava convençut de que de les coses del món físic i material es imposible obtindre un coneixement vertader. Plató acepta de Parmènides que elconeixements que ens aporten els sentits es engaños, només ens mostra l’aparença de les coses i no l’autentica realitat. Les realitats que no canvien segons Plató, serán no materials, eternes iimmutables. Així es com formulà la teoría de les Idees o Formes.
Què són les Idees o Formes?
Exemple de la bellesa: si ens preguntaren que què vol dir la paraula “bellesa”, no sabriem donar una explicació, isi arribarem a coneixer la Bellesa en si, seriem capaços de distingir amb major claredat quan una cosa concreta i material és realment bella i quan no, hauriem abastat el criteri d’alló bell, aço...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia plató
  • FILOSOFIA DE PLATÓ
  • Filosofia plató
  • Pregunta 4 Filosofia: Plató
  • Plat N Filosofia 2 2
  • Filosofia de Plató
  • Filosofia- Plató
  • Plato y Sus Filosofias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS