Filosofia platon

Páginas: 2 (493 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2011
FILOSOFIA: COMENTARI DE TEXT

TEXT 2.

1.Expliqueu breument les idees principals del text i com hi apareixen relacionades. (entre 40 i 80 paraules)

Les principals idees del text són que si lageometria és només el canvi dels objectes físics, no és acceptable com a ciència, però que si la considerem com a idea o coneixement, llavors l'hem d'acceptar, ja que plató pensava que la ciència dela geometria era la porta per pujar de nivell al món de les idees.

2.Expliqueu breument el significat, en el text, de les paraules o expressions següents (entre 5 i 15 paraules en cada cas).A)”essència”: Són les idees o els conceptes que hi són al món de les idees. (abstracte)
B)”les coses que canvien”: Són les coses que estan en moviment. (físic)

3. Per què diu Plató que la geometria“conduirà l'ànima cap a la veritat i disposarà la ment del filòsof perquè elevi la seva mirada cap a dalt”? Feu referència als aspectes del pensament de Plató que siguin pertinents, encara que no apareguinexplícitament en el text.

Perquè per a Plató era impossible estudiar filosofia sense tenir un estudi previ de les matemàtiques, de la geometria, a més a més pensava que la geometria era la clau peraconseguir arribar al món intel·ligible.

4.Compareu la concepció platònica del coneixement amb una altra concepció del coneixement que es pugui trobar en la història del pensament.

Per a Plató,el coneixement es basava en la dimensió política ( formar els ciutadans i formar governants justos). L'educació té que ser universal (incloses les dones) i amb un sistema comú (del món sensible almón intel·ligible. Diu que fins als 20 anys tothom té que aprendre gimnàstica, música i poesia que seran els futurs pagesos, comerciants...etc Dels 20 als 30 anys estudien els que defensen la ciutatastronomia i matemàtiques i dels 30 als 35 anys estudien dialèctica els futurs governants (filòsofs). Pensa que els que tenen que governar son els savis, els filòsofs.

Per als Sofistes no hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La filosofia de Platon
  • filosofia platon
  • Filosofía de Platón
  • Filosofia De Platon
  • la filosofía de Platón
  • Filosofía platón
  • La filosofia de platon
  • Platon filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS