filosofia plató

Páginas: 4 (972 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2015
1. Expliqueu breument (entre seixanta i cent paraules) les idees principals del text i com hi apareixen relacionades.
La idea principal del text és la defensa del concepte de justícia, entesa com aharmonia tant personal com social, que s’assoleix mitjançant l’equilibri, en primera instància, de les tres part de l’ànima de cada home, ciutadà de l’estat, i que permet arribar a l’equilibri de totala societat on, segons la teoria de l’Estat ideal i gràcies a aquest previ equilibri, cada individu du a terme l’activitat per la qual ha estat dotat. Així doncs, si cada part de l’ànima fa allò queli pertoca i al ser l’estat un reflex de l’home, la ciutat serà justa si cada un dels seus integrants fa allò que li pertoca.
2. Expliqueu breument (entre cinc i quinze paraules en cada cas) elsignificat que tenen en el text els mots o les expressions següents:
a) justícia: equilibri de l’ànima i de la societat quan les seves parts fan el que els correspon.
b) parts de la seva naturalesa: lestres part de l’ànima de l’home (racional, irascible i concupiscible).
2. Per què diu Plató que «la justícia sembla que és això, però no pel que fa a l’acció exterior de l’home, sinó a la interior sobresi mateix»?
Plató defensa aquesta posició, “la justícia sembla que és això, però no pel que fa a l’acció exterior de l’home, sinó a la interior sobre si mateix”, perquè, segons el filòsof grec, lajustícia, entesa com a harmonia, només s’adquireix començant per l’assoliment de l’equilibri entre les tres parts de l’ànima, un equilibri on la part racional domina la part concupiscible amb l’ajuda dela irascible, és a dir, perquè una home sigui just, cadascuna de les parts de la seva ànima ha de fer el que li pertoca, sota la direcció de la part racional.
En aquest sentit, segons Plató, l’estatés el reflex del ciutadà; aleshores, amb aquest previ equilibri present en tots els ciutadans de la ciutat, s’arriba a la justícia que requereix un estat ideal, ja que cada ciutadà du a terme allò...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de plato
  • FILOSOFIA DE PLATÓ
  • Filosofia plató
  • Pregunta 4 Filosofia: Plató
  • Plat N Filosofia 2 2
  • Filosofia de Plató
  • Filosofia- Plató
  • Plato y Sus Filosofias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS