Filosofia, pregunta de relacionar (Kant, Descartes i Plató)

Páginas: 3 (517 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013
PLATÓ

Plató va ser un filòsof que va tenir una gran importància tant en la seua època com en l'actualitat, no només per recollir tota la problemàtica filosòfica que li precedia (especialment elproblema d'Heràclit i Parmènides) i afrontar els problemes del seu temps (especialment la crítica al poder polític), sinó també, perquè després de fer tot això, Plató va establir les bases teòriques dela filosofia posterior i va influir en autors com Whitehead.
Un clar exemple de la filosofia platònica en l'actualitat, és que l'educació continua sent un tema de gran importància en la societat, laqual cosa es veu reflectida en el continu canvi de lleis educatives, per tal de millorar l'educació i d'aquesta manera evitar problemes com: la drogoaddicció , desescolarització i la criminalitat. Ésper això que avui en dia l'educació no només es basa en l'ensenyament de coneixements, sinó també en l'ensenyament de valors morals; cosa que pretenia fer Plató en la seva època, perquè elsgovernants tingueren coneixement del que era el bé i la justícia i així poder governar de manera justa.

DESCARTES
Basant-nos en el lema de René Descartes és: “pense, després existisc”, un exemple en lavida actual és: pensar i planificar el nostre futur, és a dir, raonar sobre que és el que volem ser i fer en la nostra vida, que professió exercirem, etc. Açò ens demostra que som éssers pensants i pertant existim i vivim dins d'una societat.
Sobre el que Descartes va determinar al no creure en cap veritat fins a haver establit les raons per a creure-la (amb el dubte metòdic), podem posar comexemple l'existencia dels miracles, ja que no se li pot donar cap explicació científica, per tant, podem dubtar sobre la seua veracitat.
En conclusió, el que Descartes ens dóna a conéixer i ens ensenyaamb la seua filosofia és que la saviesa és única perquè la raó és única i per tant, la raó pot distinguir la veritat de la falsedat, d'allò convenient o inconvenient, però, tanmateix, la raó que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antropologia de Plató i Descartes
  • Filosofía Arendt Descartes y Kant
  • Filosofia De Descartes, Hume Y Kant
  • Pregunta 4 Filosofia: Plató
  • Preguntes Sobre Plató I El Llibre Vll De La República
  • Plató I Descartes
  • Pregunta 4 Huma-Kant Filosofia 2º Bachillerato
  • Relación Descartes-Hume-Kant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS