Filosofia tramesa 3 ioc

Páginas: 2 (311 palabras) Publicado: 22 de septiembre de 2014
"Encara que la biologia i la cultura acostumen a determinar el nostre raonament, directament o indirecta, i pot semblar que limitin l’exercici de la llibertat individual, hem de reconèixer queels éssers humans tenim realment un cert marge per a tal llibertat, per a desitjar i realitzar accions que poden anar a contrapèl de la biologia i la cultura. Algunes fites humanes sublims provenendel rebuig d’allò que la biologia i la cultura impel·leixen a fer als individus. Aquestes fites són l’afirmació d’un nou nivell d’existència en què hom pot inventar nous artefactes i forjarformes d’existència més justos. Tanmateix, en determinades circumstàncies, sentir-se lliure de les limitacions de la biologia i de la cultura també pot ser un senyal distintiu de la follia, i potalimentar les idees i les accions dels dements".

expliqueu breument —entre cinquanta i vuitanta paraules— les idees principals del text i com hi apareixen relacionades.

Encara que la biologia ila cultura les relacionem amb limitació de l’exercici de llibertat, els humans acostumem a tenir molta llibertat per desitjar i realitzar accions, aquestes accions son l’afirmació del rebuig de lesidees que impel·leixen a fer als individus. En determinades circumstàncies, el sentiment de llibertat respecte a la cultura i la biologia podia afectar en el nostre raonament, amb la conseqüènciade no saber diferenciar les accions realitzades, respecte a la nostra raó.
En infinites ocasions els humans s’han trobat coartats pels preceptes que estableixen tant la biologia com lacultura fins al punt de veure limitada la seva llibertat individual. En aquest sentit, però la limitació ha generat que hagin anat sorgint actes i actituds en detriment de l’existència injusta que lasubmissió del raonament a la biologia i la cultura pot originar. Aquests, de vegades sorgits a causa del rebuig a cultura i biologia, però poden ser considerats un senyal distintiu de follia....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Filosofia 3
  • FILOSOFIA 3
  • Filosofía De 3
  • Filosofia 3
  • FILOSOFIA 3
  • filosofia 3
  • Filosofia 3
  • FILOSOFIA 3

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS