filosofia

Páginas: 3 (594 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2013
LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS (CONFLICTE):
Laura a la ciutat dels sants, es va publicar l’any 1931. L’obra es una critica a la societat tradicional, representada a Comarquinal (Vic). Durantaquesta època Vic era una població marcada pel conservadorisme i la religiositat en canvi Barcelona simbolitzava la gran metròpoli moderna, a la qual s’assimilava el vici i la pèrdua de bons costums.L’obra, desprès de guanyar el premi Creixell, va assoli un gran èxit, fins que es va provocar un gran escàndol quan es va identificar Comarquinal amb la ciutat de Vic. Algunes personalitats s’ho van prendrecom a veritables critiques i atacs directes a la ciutat i alguns dels seus personatges. Ja que els seus habitants es veien retrats com a persones envejoses, hipòcrites i sense escrúpols. Vancondemnar la novel·la d’immoral i li van demanar a l’autor que els restituís l’honorabilitat amb una altre obra.
· La ficció, controvertida, va provocar reaccions contràries en el sector més moralitzadori confessional de la crítica, a més de violentes protestes en les capes benestants i l’Església vigatanes, que s’hi creien retratades. Els estaments dominants de la capital osonenca li retreien lahipèrbole, la caricatura infamant a què sotmetia la ciutat, el reduccionisme: Vic, on es van vendre uns dos-cents exemplars de la novel·la, era boira i hipocresia. D’aquí, la posterior rectificació en unanovel·la posterior, a El somriure dels sants (1947).
EL SOMRIURE DELS SANTS:
L’any 1941, Llor va accedir a escriure una segona part de la novel·la, titulada EL SOMRIURE DELS SANTS. Hi descriviael retorn de Laura en plena República, en el moment en que justament la llei del divorci posava fi a la submissió de la dona. Una laura renovada decidia tornar a Comarquinal a conviure amb el seumarit, un home primari a qui res no la unia i doblegar-se davant la moral franquista que la convertí en dona submisa al marit i mare abnegada als fills i a la llar. Aquesta va ser una de les primeres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS