Filosofia

Páginas: 4 (768 palabras) Publicado: 1 de abril de 2012
10- Es el mateix ser tractat com un objecte que ser reconegut com un subjecte?

L’èsser humà es un subjecte, no un objecte, perquè és un algú que actua, un qui respon, un jo que torna sobre ell iés capaç de preguntar-se: “Qui sóc jo?”. Aquesta capacitat de tornar sobre ell mateix s’anomena consciència humana.
La consciencia humana te dues funcions essencials: Considerar-nos a nosaltresmateixos con una realitat propia, una realitat que s’expresa quan es diu “jo”, “em” o “mi”, i mantener la continïtat del jo, seguir sent els mateixos que érem.
La conciencia de la individualitat estransforma es transforma així en una consciencia personal perquè, a més de ser autoconciència, és consciencia de les posibilitats que sobren davant nostre com a èssers dotat d’intel·ligència, llibertat iintimitat.
Ser subjecte, i no simple objecte, significa tenir alguna capacita per escollir autònomament entre dues o mes possibilitats albirades per la consciencia. Una consciencia que és intel·ligènciai sentiment, rao i pasió, visió de posibilitat i límits.
Quan et tratem com a una “subjecte” aixó significaque et poden donar els drets i les obligacions d’un èsser humà a mes de tratarte amb eldegut respecte, pero cuan es trata a cualcu com a un “objecte” simplement l’estas utilitzant per a un fi personal i egoísta, quan nomes serveixes per a una sola cosa a alguna persona en específic, enconclusió ser tratat com un objecte nomes es dona si un ho permet, si es deixa cegar per qualsevol cosa o cualque cosa en específic, aixi que si un es tratac com un objecte és perquè ell mateix ho hapermitit, per a cualsevol acte de bondad, amor o generosidad.
Subjecte, en filosofia, fa referència a un ésser que és «actor dels seus actes», en el sentit que el seu comportament o conducta no sónmerament «reactives», sinó que aporta un plus d'originalitat que respon al que solem entendre per decisió o voluntat. Sol afegir-se també la capacitat d'un coneixement intel · ligent, el que vol dir que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS