Filosofia

Páginas: 18 (4375 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2013
Filosofia: Tema 1

1. La necessitat d’entendre

Els éssers humans a diferència dels animals no només ens dediquem a viure, és a dir, volen intentar trobar un sentit a la vida, al que estan fent, perquè estan fent el que estan fent, això els animals no es plantegen el sentit de la vida.

Podem trobar les respostes del perquè, per exemple, en una religió (que si hi ha una vida després de lamort, etc...)

En principi, quines coses creieu que donen sentit a la nostra vida? Quin tipus de coses? Quines coses creieu que són significatives per vosaltres?

El sentit que donen el homes i els animals va canviant.

Una altra diferència dels homes i els animals és que els animals viuen en un present immediat, és a dir, l’animal es preocupa bàsicament des de un punt de vista temporalper tot allò que té més proper. Un animal no fa projeccions, no es preocupa de que farà demà, es preocupa del menjar quan té ganes. Un animal no va de compra per tenir menjar per tota una setmana, és a dir, allò per el que és guia un animal no és la raó sinó els seus instints.

Mentre nosaltres, els éssers vius, no naixem amb instints, és a dir, tenim instints però hi tenim molt pocs. Això quevol dir? No només ens preocupa el que farem d’aquí a 5, 20, 30 minuts ara, sinó que, nosaltres el que fem es projectar-nos un futur, imaginar-nos quin futur ens espera i quin volem tindre i en funció d’aquest futur, anem organitzant la nostra vida.

Una altre diferència es que els animals s’adapten fàcilment a l’ambient, mentre que nosaltres, no ens trobem còmodes en cap medi. Quin es el medide l’esser humà?

L’ésser humà no es troba còmode en cap lloc, per aquest motiu a de construir una casa, uns utensilis. I per aquest motiu han de construir-se un medi en la qual se sentin còmodes.

Els homes es troben des de un punt de vista natural sempre no adaptats al medi, mentre que l’animal si que es troben de forma immediata adaptats al medi. I perquè motiu? Perquè els homes no estroben adaptats al medi el que han de fer es construir un medi que s’adaptin a les seves necessitats, construir una casa, la casa simbolitza el com l’home fa un medi en el qual ell pugui sobreviure i es senti més còmode.

Però això els homes tenen intel·ligència a diferència dels animals. Els animals tenen una certa intel·ligència però no comparada amb el dels humans. Per què tenen intel·ligènciaels éssers humans? Perquè no tenen instints de forma automàtica i podríem sobreviure.

Com s’adapten els humans en el medi? Construir utensilis.

L’home necessita de la cultura perquè doni instints. La cultura es tot allò que ens serveix un home per adaptar-se en aquest medi, perquè no neix amb la capacitat d’adaptar-se en aquest medi.

Una altre característica o diferencia es que elsanimals es prenen el món des de un punt de vista pràctic. Mentre que l’home es planteja preguntes sobre s’hi ha vida després de la mort... Els primers homes, el món se lis plantejava com un entorn ple de misteris , és a dir, un món del qual desconeixien absolutament tot.
I per això a diferència dels animals, els homes desenvolupen el que podríem anomenar capacitat teòrica a diferència dels animalsque tenen la capacitat de tipus pràctic. Els homes també tenen capacitat pràctica però a part tenen capacitat teòrica.

Què vol dir capacitat teòrica? Intentar en algunes teories científiques de diferents camps, des de la ciència, la religió, la filosofia... Per intentar comprendre el món.

Davant d’aquest problemes, l’home intenta buscar solució i per buscar solucions a tot aquest problemesque es plantegen per viure en un determinat entorn elabora, s’inventa, crea, diferents teories. En el camp de la ciència, de la religió, de la filosofia... Per una resposta a preguntes que se li plantegen respecte el món.

Conclusió, el coneixement, que seria aquesta activitat teòrica de l’home, neix de l’incapacitat genètica i pròpia de l’esser humà per deixar-se guiar per els instints, és a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS