filosofia

Páginas: 2 (338 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2015
LA REPÚBLICA

El fragment que he escollit és el Llibre II de la República. En aquest diàleg de Plató, apareix Glaucó i Adimant. Es podria dir que aquest diàleg platònic està dividit en7 parts, i en cada una d’elles es debat un tema en respecte a la ciutat ideal (Una Utopia creada per aquests 3 pensadors).
En l’inici del diàleg debaten sobre la justícia i la injustíciai aparti d’aquí, sorgeix la pregunta del perquè d’una ciutat. Una ciutat sorgeix perquè els homes no saben viure sols i necessiten l’ajuda de la societat per viure, una ciutat la fundaranles nostres necessitats.
Aparti d’aquí, veuen que els homes no podem fer totes les feines (necessiten ajuda), i que cada persona es dedicarà a una professió del camp en específic i lacompartirà amb la gent de la seva ciutat/poble. Però qui subministrarà els productes a la societat? El mercader (que acostumaran a ser els de complexió més dèbil i inútil per fer qualsevolaltre treball). Una altra part important són els obrers, que són la part que completa la ciutat.
A continuació de tenir tots els treballadors “ben classificats”, i al veure que la ciutatamb tanta gent se’ls quedaria petita, creuen que la guerra (que va sorgir per poder fer la ciutat més gran) seria la millor opció per fer la ciutat més gran. Però qui farà la guerra? Unsoldat, però el soldat ha de ser d’una manera concreta, amb uns certs valors. El soldat ha de ser sagaç per descobrir l’enemic, àgil per quan el persegueixin i robust per lluitar, pel que faa personalitat ha de ser amable amb els conciutadans, però ferotge amb els enemics. En el cas que faltes una d’aquestes qualitats ja no seria un soldat com cal. I per acabar el soldat hade diferenciar entre la figura d’un amic i la de l'enemic. Per tant, el qui hagi d’arribar a guardià de la ciutat bo i competent serà filòsof, i fogós i ràpid i vigorós per naturalesa.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS