filosofia

Páginas: 2 (308 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2015
TEXT. La genealogia de la moral de F. Nietzsche
Apartat de comprensi [35 punts]
Es valoraran els aspectes de comprensi, redacci, claredat en lexposici i ordenaci dels arguments,tenint en compte especialment el domini dels procediments. No es tracta de penalitzar all que no ha contestat lalumne (sempre que surtin les idees principals del text), sin de valorar lacoherŁncia i pertinŁncia dall que ha redactat i exposat.
1. Exposeu en una o dos lnies la idea principal del text. [1 punt]
Nietzsche proposa fer una crtica i una genealogia dels valorsper desemmascarar el seu origen artificial i els interessos que amaguen. Cal una transvaloraci per aconseguir per a lhome la glria i potŁncia supremes.
s important que aparegui, amb unao altra formulaci, la crtica dels valors, el coneixement del seu origen per veure que poden ser daltra manera, millors per afavorir a un tipus dhome superior a lactual.
2. Resumiu elcontingut del text i assegureu-vos despecificar clarament quines sn les idees mØs importants. [2,5 punts]
Cal fer una crtica dels valors morals i una genealoga per denunciar el seu origenartificial i emmascarador dinteressos. Els valors morals no sn objectius, ni Øs intrnsec el seu valor, sin que sn artificials i sempre obeeixen a interessos. Cal fer una transvaloraci iveure quins sn i per quŁ els valors bons i dolents aquesta vegada per a permetre que advingui un home superior. En aquest sentit proposa sospitar de la moral tradicional per permetrenuna altra de millor per a lhome.
Idees fonamentals del text: Cal criticar els valors morals tradicionals i fer-ho coneixent els seu origen, desenvolupament i canvis. No sn valors niintrnsecs ni objectius. Poden ser diferents i cal atrevir-se a capgirar-los. Els valors han de permetre ladveniment de la glria i potŁncies humanes. La moral tradicional esdevØ sospitosa.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS