Filosofia

Páginas: 4 (806 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2013
Investigació sobre l'enteniment humà


a) Quina diferència hi ha entre les percepcions de la ment. Posa algun exemple de cada.

Les impresions (que en arriben pels sentits) són de carácter mésviu i més intens que el records. El records no poden arribar al grau de vivacitat de les impresions. Una impresió és quan menjes el teu menjar favorit. Ets capaç d'assaborir-ho. Però al cap d'uns diest'en recordes del menjar, y ets capaç de recordar el seu gust, però mai arribarà a donar-te tant com si l'estiguessis menjant.

b) Quin criteri empra Hume per a distingir entre aquests doscontinguts de pensament?

Hume els distingeix depenent de la seva vivacitat.

Com divideix totes les percepcions de la ment.


Els divideix en dos grups: Pensaments o idees i impressions. Elspensaments són menys vives i les impressions són les més intenses, perque venen en el present, de primera mà, per aixi dir-ho. En canvi, els records o la idea d'una cosa, és menys intensa no l'estasexperimentant en el present sinó que nomes tens una feble imatge sobre aquesta experiencia.

Exposa les dues idees principals que podem trobar en aquest paràgraf.


1 En aquest paragraf Hume diu que elpensament humà és il-limitat i el cos és el que es troba 'atrapat' en el planeta. Es presenta una contradicció, ja que el pensament pot arribar a qualsevol lloc de l'univers, però al mateix temps Humediu que son les sensacions (cos) que ens aportesn aquestes impressions vives i no el pensament.


2 Però després diu que encara que sembli que el nostre pensament es il-limitat, es gracies a lesnostres sensacions. Si no haguessim vist un cavall i un home, no hauriem pogut crear, dins les nostres ments el Centaure, ni el Minotaure, per posar algun exemple. En conclusió, la nostra capacitat decombinar, augmentar i disminuir els materials vé de les nostres previes experiencies sensorials.


3

4. Per a demostrar que totes les nostres idees són còpies de les impressions ofereix dos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS