Filosofia

Páginas: 2 (272 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2015
Llegeix el text L'exercici de la filosofia" Traduït de Kant "Introducció" Lògica . I respon a les següents qüestions:
1.Redacta un resum del text
Aquell quevulgui ser filòsof ha d'exercitar-se en la seva raó i no en un exercici imitatiu.Ningú pot aprendre filosofía,qui destigi aprendre ha de considerar els sistemes defilosofía com a objecte d'exercici del seu propi talent.Només es pot aprendre a filosofar de l'ús lliure i personal de la raó,no un ús imitatiu.
2.Explica la diferència queestableix Kant entre un "exercici lliure" i un "exercici mecànic" de la raó
Un exercici lliure es expresar els teus pensaments d'una forma personal en la teva raó que esbasa en observacions de l'experiència. Un exercici mecànic és expresarse en un ús imitatiu de la raó,arguments que no estan formats amb els teus pensaments.3.Assenyala la diferència fonamental que existeix entre filosofar i aprendre filosofia.
Filosofar és una actitud,una manera d'enfrontar-se a la realidad.La filosofia noconsisteix bàsicament en el coneixement de teories produïdes al llarg de la història.La filosofia pretén fer-nos pensar, filosofar no és aprendre en el sentit dememoritzar, sinó en el de reflexionar.

Quines són les característiques essencials que distingeixen el pensament mític del pensament racional?
El pensament mític no es potexplicar perquè les coses succeeixen segon el deu,no té lleis fixes.Les explicacions mítiques no accepten la revisió ,es una explicació acabat i tacant.El pensamentracional no admet res sense un examen lògic ,està en constant revisió a noves explicacions,el seu únic criteri es la raó, no l’emoció, ni la tradició, ni la fe.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS