filou

Páginas: 11 (2663 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2014

ATUREM LA CRISI

Arcadi Oliveres



















RESUM
CAPITOL 1: Les perversions financeres
Una de les causes de la crisi que estem sofrint actualment, es causada per diferents agents, un dels més importants la crisi alimentària que es pateix. Un dels factors responsables de aquest fenomen son els plans de pensió que hi ha, les persones trien el seu compte depensió per deixar els seus diners o estalvis i els gestors compren les accions i les venen en un preu mes elevat del que es, normalment per la tarda.
Els que controlen les caixes i els bancs, altres grans causants d’aquesta gran crisi que vivim, ja que aquestes entitats obtenen un benefici extraordinari. Els bancs tenen el seu gran objectiu el qual és maximitzar els seus beneficis, un exemple seriaque sempre, o gairebé sempre que hi ha un fet significatiu, provocat o no per la naturalesa, com terratrèmols, tsunamis, etc.. els bancs el que fan es cobrar comissions molt més altes del normal. És a dir, el banc, es podria dir que és el que domina tot, en aquest moment, per exemple, si una persona és embargada, perquè no paga, és el banc qui es queda amb la casa.
Com tota institució un bancno es tot diners, també té petits problemes, però els solucionen, no tots, però la majoria, venen petroli i invertint, però això no es tot, ja que, els deutes que tenen els bancs, no els paguen ells, si no tots els ciutadans, en aquest cas, Espanya, amb interessos.
Un altre tema que s’explica en aquest capítol, és el “ no als plans de pensions, ja que son col·laboradors de l’abús”. Aquestaafirmació ens vol indicar que si tenint un fons de pensió, ajudem a que les empreses s’aprofiten, és a dir, el banc ens vol vendre que un fins de pensió, es una ajuda a administrar el nostre capital, quan es tot el contrari, i això es reflecteix a la xifra de aproximadament de 80.000 milions d’euros, per l’estafa en aquest negoci. Contraposant aquesta realitat, hi ha una gran opció, que per dir-houna manera, podria substituir, aquest mal funcionament que tenim en aquest país amb els bans, aquesta alternativa son la banca ètica, aquesta garanteix no realitzar cap mena de inversió, ni negoci, ho respecten, i sorprenentment tampoc accepten un tipus de diners, sense saber el seu origen, és a dir si es net o no.
Una altra solució apart de la banca ètica, seria la nacionalització de la banca,una bona opció també, es faria per mitja d’accions, així que, l’individu tindria els beneficis tot i que el banc no respecte la seva moral.
CAPITOL 2: El consum desenfrenat
La crisi que estem patint actualment, i que també és una de les pitjors, esta comporta la mort de 60.000 persones al món, que mort de fam, aquestes morts estan causades bàsicament per la falta de distribució de aliments. Elspaïsos més desenvolupats tenen una quantitat d’aliments elevada, tot el contrari, que els països subdesenvolupats, un exemple molt clar, a part de la dels aliments es la manca d’aigua, la seva mala distribució, provoca que molts països no tinguin aigua potable, i altres si. Si aquests països tinguessin el suficient pressupost, aquest fet es podria solucionar. Això també passa amb el petroli quecom n’he hi ha poc, és a dir es un problema aquesta manca es busca la solució amb per exemple el blat de moro, que suposadament és per alimentar, però s’utilitza per als combustibles, i aquest fet provoca l’augment del preu d’aquest.
Fa algun temps, uns quants anys, es va executar un estudi sobre l’evolució del consum. I la conclusió sobre aquest estudi, es que, amb el pas del temps els recursoss’acabaran, és a dir, s’esgotaran. Tot i que, la gent esta conscient de que aquests fenòmens poden succeir, pensen que no tenen la culpa, i per això no busquen solució.
Un altre fet a comentar, és el de les energies renovables, s’ha buscat i corroborà que son les energies menys contaminants, i que en un futur no molt llunya s’aplicaran, per què a la falta de petroli, els biocombustibles no és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS