Fiscalitat_Empresarial_PAC1 P

Páginas: 7 (1719 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2015
Carolina Palacios Fernández




Prova d’avaluació continuada 1-P. Introducció al món de la fiscalitat


Enunciat

La Llei 14/2015, de 21 de juliol, del Parlament de Catalunya, regula l'impost sobre els habitatges buits. A partir de l'esmentada llei, resol els següents exercicis, raonant en tots els casos les respostes:
1. En relació als principis impositius de Neumark, contesta a les següentspreguntes, raonant de forma breu i concreta la resposta:
a) Creus que l'impost incompleix algun dels principis politicosocials i ètics?
Els principis politicosocials i ètics de Neumark ens diuen que el seu paper és distribuir els tributs entre les diferents economies individuals, de manera que el repartiment del gravamen sigui satisfactori des de el punt de vista ètic.
Compleix els tresprincipis en la justícia de la distribució. Donat que el de generalitat exclou a determinades persones naturals i jurídiques per motius basats en les finalitats de la Generalitat. El d’igualtat si que es compleix, donat que és té en compte les situacions desiguals. I la de capacitat de pagament és compleix, donat que l’impost és calcula en base als metres quadrats buits, a més metres més es paga.
Peraltra banda, pel que fa a la contribució d’impostos, sí que altera la distribució primària de la renda provocada pel sistema econòmic, disminueix les diferencies de renda mitjançant la progressivitat.
b) Creus que l'impost incompleix algun dels principis policoeconòmics?
Els principis politicoeconòmics tenen tres finalitats: l’eficàcia en l’assignació de recursos, l’estabilitat i el desenvolupamenteconòmic.
Per una banda respecte a la defensa del sistema econòmic ens indica que:
Cal evitar el dirigisme fiscal, evitar que s’afavoreixin determinats sectors i s’alterin els fonaments de l’economia del mercat, utilitzant instruments poc d’acord amb el funcionament d’aquest sistema, amb efectes poc desitjables per a l’economia nacional. En aquest sentit la nova llei si que compleix aquesta norma,tot i que afavoreix a un determinat sector és per compensar aquells que estan en una situació més precària i que no hi hagi tanta desigualtat.
Minimitzar la intervenció tributària en l’esfera privada i personal dels subjectes i restringir tant com sigui possible la llibertat econòmica. La llei s’ajusta als principis de justícia, als pressupostaris i fiscals així com als d’estabilització icreixement.
Neutralitat respecte a la competència, apropant-se al model de competència perfecta. Aquesta neutralitat també es compleix donat que per la situació actual, es per poder equilibrar el mercat i que es pugui complir una competència perfecta.
Pel que fa respecte a la utilització dels impostos en la instrumentalització de la política econòmica d’estabilització i creixement, tenim que:
Laflexibilitat discrecional, és compleix ja que amb aquesta llei varia els processos tributaris implementat aquest nou impost.
La flexibilitat automàtica, amb el nou impost no es danya el creixement a llarg termini ajudant a les fluctuacions de l’activitat econòmica a curt termini.
També estimula el creixement econòmic, mitjançant els nous lloguers socials, ajudant que aquelles famílies més desfavoridespuguin estabilitzar la seva economia amb preus més assequibles.

2. Creus que l'impost es guia pel principi del benefici o pel principi de la capacitat de pagament a l'hora de distribuir la càrrega tributària?
La càrrega tributària és guia pel principi de pagament. El compliment d’aquest principi implica que la càrrega fiscal s’haurà de distribuir d’acord amb l’equitat horitzontal i vertical, ésa dir, que serà necessari conèixer la capacitat de pagament dels individus (en aquest cas es compleix) i analitzar com tractar de manera diferent a persones amb una capacitat de pagament diferent (la llei també preveu aquest supòsit).
L’índex que s’utilitza en aquest cas és la riquesa. Per últim, la teoria del sacrifici proporcional aporta un suggeriment dels tipus, en proposar que el sacrifici...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La p de la p
  • p´{p´+
  • P`+`p
  • p`´p
  • ´´P´P
  • las p
  • P
  • P

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS