Fisica i quimica

Páginas: 9 (2153 palabras) Publicado: 27 de enero de 2014
Aqui esta la recuperación de las actividades de FiQ DE navidad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Epero que les haya servido mucho!!
Ah, y ahora si, FELIZ NAVIDAD A TODOS/AS

Pocs dies després, Tirant i els seus van anar a Escòcia per complir la paraula donada al cavaller de Vila-Fermosa, però la batalla va ser suspesa per la Reina, degut a algunesirregularitats en l'armament de l'escocès. Acabat el relat de les gestes de Tirant, Diafebus explica l'origen i els capítols de l'orde de la Garrotera (Garter o Jarretière). Després d'haver provist l'ermita amb abundants vitualles, sense que l'ermità ho sabés, Tirant i els seus van abandonar l'indret per no tornar-hi mai més (cap. 84 al 97).
Tirant a Sicília i l'illa de Rodes. Tirant i els seus es vandirigir a Nantes, on van ser molt ben rebuts pel duc de Bretanya. Quan estaven amb ell, es van presentar dos cavallers de la cort del Rei de França que van relatar el següent: el soldà d'Alcaire (El Caire), amb l'ajut dels genovesos, havia armat una esquadra amb el propòsit d'apoderar-se de l'illa de Rodes, domini dels cavallers de l'orde de Sant Joan de Jerusalem. Amb tal fi, el Diumenge de Rams lesforces navals es van situar a la vista de Rodes, ja que dos cavallers genovesos de l'orde s'havien compromès a traïcionar-la; i per aconseguir-ho, havien substituït les nous de les ballestes dels defensors de l'illa per trossos de sabó i de formatge. Tot estava planejat per al Divendres Sant, dia en què es mostraven al públic les relíquies que es guardaven al castell. Succeí que un cavaller del'orde, Simó de Far, navarrès, va ser cridat el Dijous Sant per una bella dama de la ciutat, de la qual estava enamorat; i ella li confessà que poc abans havia rebut a casa seva l'escrivà de la nau del capità dels genovesos que es trobaven a l'illa, i li havia revelat el que es tramava per a l'endemà. Simó de Far va córrer a comunicar-ho al Mestre de l'orde, qui va comprovar la substitució que s'haviafet a les ballestes i va fer matar tots els cavallers genovesos que havien traït l'orde. Va reforçar la guàrdia i les precaucions, i l'endemà al matí, quan els genovesos de les naus, amb les armes amagades i sota el pretext de venerar les relíquies, van començar a entrar al castell, els va fer desarmar i llançar en profundes sitges. Després els cavallers van sortir del castell i van matar elsgenovesos que encara quedaven a la ciutat. El capità de les naus genoveses se'n va anar amb la seva esquadra a Beirut, on es trobava el Soldà, que va decidir anar en persona a Rodes per combatre-la. En efecte, va desembarcar amb trenta-tres mil moros, i en poc temps es va apoderar de tota l'illa, excepte de la ciutat, a la qual assetjaren, mentre que l'esquadra, situada al port, impedia el socors il'avituallament dels assetjats. Per ordre del Mestre, uns quants mariners van burlar el bloqueig i es van dirigir en busca d'auxili a les corts del Papa, de l'Emperador i dels reis cristians. Aquestes gestions havien tingut molt poc èxit, i ningú, ni el mateix Rei de França, es va disposar a ajudar els cavallers de Sant Joan. Tirant lo Blanc, veient que no es trobava ningú que anés a socórrerRodes, es va posar d'acord amb uns mariners i es va decidir a anar-hi ell mateix. Va comprar una gran nau, i en saber-ho un gentlihome francès, anomenat Tenebrós, va suggerir que prengués part en l'expedició l'infant Felip, cinquè fill del Rei de França. Aquest infant era persona ignorant i grossera (cap. 98 i 99).
Felip va decidir acompanyar Tirant, i tots dos es van dirigir a un port de l'Atlàntic,on els esparava la nau. Van arribar a Lisboa, on el Rei de Portugal va fer grans honors a Felip i, en creuar l'estret de Gibraltar, van haver de combatre diverses naus mores. Després de passar per la costa de Barbaria (Nord d'Àfrica), on van lluitar amb moros i genovesos, van posar rumb a Palerm, amb la finalitat de proveir-se de blat. Van ser rebuts pels reis de Sicília i per la seva filla,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisica i quimica
  • Física I Química
  • Fisica i quimica
  • Fisica I Quimica, Les Lis De Newton
  • nobels de fisica i quimica 2014
  • fisica i quimica
  • Fisica i quimica
  • FÍSICA I QUÍMICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS