Fisiologia de l'exercici

Páginas: 6 (1474 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2014
Índex


Fisiologia de l’exercici 2

Anatomia i fisiologia muscular 2

Músculs 3

Tipus de músculs 3

Contracció muscular 4

Fonts energètiques 5

Adaptacions del cos humà amb l’exercici físic 5

Bibliografia 7





















Fisiologia de l’exercici

És l'estudi de l'adaptació crònica, estàtica i aguda de l'ampli rang de condicions que optimitzenl'exercici físic. Quan s'estudia l'efecte de l'exercici, es veuen els efectes patològics d'aquest, veient si es redueix o es reversa la progressió. L’interès es centra en la fisiologia humana en situacions especials, com són el treball o l'exercici i a més les modificacions funcionals que ocorren en l'altura i en la immersió. A aquells canvis aguts produïts per aquestes situacions especials, els hidenomina respostes, en tant a les modificacions estructurals o funcionals aconseguides a llarg termini, producte de l'entrenament, les hi denomina adaptacions.

Anatomia i fisiologia muscular
El sistema muscular està compost per dues importants estructures, els músculs i els tendons. L'espècie humana posseeix més de sis-cents músculs. Al voltant del 40% del pes d'una persona correspon alsmúsculs esquelètics i el 10% a la musculatura cardíaca i llisa. El sistema muscular realitza importants funcions en l'organisme, on es destaquen el desplaçament corporal i el moviment de nombroses estructures situades en diversos sistemes. L'activitat motriu del músculs fa possible el funcionament d'òrgans com el cor, els gots sanguinis i limfàtics, els pulmons, l'estómac, els intestins, els bronquis,la bufeta i l'úter, entre uns altres. El sistema muscular és responsable de l'actitud postural i de l'estabilitat del cos, ja que al costat del sistema ossi controla l'equilibri durant les diferents activitats que es realitzen diàriament. Els músculs també estan involucrats de les manifestacions facials (mímica) que permeten expressar els diferents estímuls que provenen del medi ambient.
Elsmúsculs poden contreure's i relaxar-se, amb la qual cosa tenen propietats elàstiques.



Músculs
Són òrgans formats per teixit muscular capaços de contreure's i relaxar-se. Aquesta funció fa que els músculs tinguin una rica irrigació sanguínia i una important innervació. Els músculs estan envoltats per una fàscia, estructura de teixit connectiu que serveix per embolicar al múscul i evitar que esdesplaci o bé per aïllar a un o més grups de músculs. Les fàscies donen protecció i autonomia al teixit muscular. Els músculs esquelètics o estriats s'uneixen als ossos per mitjà de tendons. La gran majoria d'aquestes estructures presenten un punt d'origen i un altre d'inserció. No obstant això hi ha músculs que tenen dos, tres o quatre orígens, i es denominen bíceps,*tríceps i quàdriceps,respectivament. Normalment, l'o els punts d'origen i el punt d'inserció s'uneixen a ossos diferents, incloent articulacions que ajuden al moviment. Alguns músculs, com els de la cara, es fixen directament sota la pell.

Tipus de músculs
Els músculs es classifiquen d'acord a la seva ubicació, a la forma que presenten, al tipus de fibra muscular i a la funció que exerceixen.

Per la seva ubicació:Superficials, profunds.
Per la forma: Llargs, amples i plans, curts, esfinterians i orbiculars.
Per el tipus de mobilitat: Voluntaris i involuntaris.
Per la fibra muscular: Estriats esquelètics i cardíacs i llisos.
Per la seva funció: Flexors, extensors, adductors, abductors, pronadors i supinadors.

Els músculs adopten diverses formes. Els hi ha llargs, amples i plànols, curts, esfinterians iorbiculars.

Músculs llargs: Són prims en els seus extrems i amples en la part mitjana. Se situen prop dels ossos llargs de les extremitats superiors i inferiors. La majoria dels músculs llargs tenen un sol origen, mentre que uns altres neixen a partir de dos o més punts.
Músculs amples i plans: Situats en el tòrax i l'abdomen protegeixen als òrgans d'aquestes cavitats. Tenen forma de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisiologia
  • Que es fisiologia
  • Fisiologia
  • Fisiologia
  • fisiologia
  • fisiología
  • Fisiologia
  • Fisiologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS