Fitxa 1 Les Poblacions

Páginas: 4 (809 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2015
LA HISTÒRIA:
Sant Petersburg, coneguda col·loquialment com i abans coneguda com a Leningrad, és una ciutat de la Rússia nord-occidental, situada al delta del riu Nevà, a l'extrem oriental delgolf de Finlàndia, al mar Bàltic.
Va ser fundada pel tsar Pere el Gran el 16 de maig de 1703 amb la intenció de convertir-la en la "finestra de Rússia cap al món occidental". A partir d'aleshores es vaconvertir en capital de l'imperi rus durant més de dos-cents anys fins que després de la Revolució russa la capital del país va retornar a Moscou.Actualment Sant Petersburg és la segona ciutat mésgran de la Federació Russa i una de les ciutats més grans d'Europa. El centre de la ciutat és considerat patrimoni de la humanitat per la Unesco. Sant Petersburg és a més a més seu de la cortconstitucional de Rússia.
La Segona Guerra Mundial va deixar Leningrad gairebé destruïda a conseqüència d'un llarguíssim i cruent setge de 900 dies, que va penetrar a escassos quilòmetres del casc històric.Acabada la guerra es va iniciar un intens període de reconstrucció suportat amb enormes esforços i caracteritzat per la reelaboració dels ordres clàssics pròpia de l'academicisme estalinista. El 1955 esva inaugurar del primer trajecte del metro, menys sumptuós que el moscovita, va significar una parcial superació de l'estètica triomfal davant solucions d'alta enginyeria, com el túnel sota el Nevà.La planificació actual de la ciutat ha establert un límit demogràfic màxim, prohibint en el perímetre urbà tots els edificis no destinats a serveis per als ciutadans i promovent la creació de novesciutats satèl·lit.
MUSEUS I LLOCS D’ITERÈS
No menys important, tant ahir com avui, és la funció cultural de Sant Petersburg, en tot moment la ciutat més cosmopolita del gran imperi tsarista i desprésde l'Estat soviètic, la ciutat posseeix més de 50 museus i galeries, 2.600 biblioteques, 18 teatres i més de 180 instituts d'investigació. Un patrimoni artístic i cultural molt inestimable, que fa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fitxa Cinema 1 Ok1
  • La Piel De La Memoria Fitxa Trabajo 1
  • Fitxa 1 El Mercat 1 1
  • fitxas
  • FITXA
  • Fitxas
  • poblacions d'europa
  • fitxes d'art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS