Fitxa DAFO per a l'avaluació de programes (o aspectes d'aquest)

Páginas: 5 (1063 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2013
NOM de la TÈCNICA / ESTRATÈGIA / DINÀMICA: Tècnica DAFO

Definició: És una metodologia d'estudi de la situació d'una empresa o un projecte, analitzant les seves característiques internes, un auto diagnòstic de la situació (Debilitats i Fortaleses) i la seva situació externa (Amenaces i Oportunitats) que tenen a veure amb l’entorn, els condicionants i lessituacions que pressionen i poden afectar en un futur, en una matriu quadrada.

Objectius: L'objectiu de l'anàlisi DAFO és determinar els avantatges competitius de l'empresa sota anàlisi i l'estratègia genèrica a emprar per la mateixa que més li convingui en funció de les seves característiques pròpies i de les del mercat en què es mou.

Planificació i desenvolupament:
L'anàlisi consta de quatrepassos:
Anàlisi Externa (també conegut com a "Model de les cinc forces de Porter")
Anàlisi Interna
Confecció de la matriu DAFO
Determinació de l'estratègia a emprar


FORTALESES
DEBILITATS
ANÀLISI INTERN
-Capacitats diferents
-Avantatges naturals
-Recursos superiors

-Recursos i capacitats
escasses
-Resistència al canvi
-Problemes de motivació del personal


OPORTUNITATS
AMENACESANÀLISI EXTERN
-Noves tecnologies
-Debilitament de competidors
-Posicionament estratègic


-Alts riscos : Canvis en el entorn
De la combinació de fortaleses amb oportunitats sorgeixen les potencialitats, les quals assenyalen les línies d'acció més prometedores per a l'organització.

Les limitacions, determinades per una combinació de debilitats i amenaces, col·loquen un seriósadvertiment.

Mentre que els riscos (combinació de fortaleses i amenaces) i els desafiaments (combinació de debilitats i oportunitats), determinats per la seva corresponent combinació de factors, exigiran una acurada consideració a l'hora de marcar el rumb que l'organització haurà d'assumir cap al futur desitjable com seria el Desenvolupament d'un nou producte.

Tamany del grup: 10-15 personesDuració: Reunió d’entre una i dues hores aproximadament.

Organització espacial i recursos
Aula de treball no molt gran, pissarra o paperògraf, ordinador, bolígraf.

Observacions
És una molt bona eina per conèixer la situació real en què es troba una organització, empresa o projecte, i planificar una estratègia de futur.

Altres aspectes a considerar
Per a la configuració del grup , caltenir en compte quins són els objectius de l’anàlisi: si es treballa amb grups de perfils heterogenis, el DAFO aportarà un valor de consens dins del grup. Si es treballa en grups homogenis, pot ajudar a sistematitzar els diferents punts de vista existents per després, per exemple, contraposar-ho en una sessió plenària.
D’altra banda, cal tenir una dinàmica de funcionament preparada prèviament ique aquesta es comuniqui als grups a l’inici de la sessió.

Font: XTEC http://www20.gencat.cat/docs/Joventut/E-Joventut/Recursos/Tipus%20de% 20recurs /Documentacio/Catalunya/Arxiu/Document/Guia_Breu_Tecniques_Eines_Analisi.pdf

Adaptacions realitzades per Avaluar Programes
(especificar detalladament)

La tècnica DAFO es centra en l’anàlisi d’una situació d’una empresa o projecte ambl’objectiu de determinar els avantatges competitius d’aquesta. Per avaluar les estratègies metodològiques del programa d’Atenció sociosanitària per a persones dependents, el focus d’atenció no ha estat tant la capacitat competitiva de l’empresa, sinó que s’ha adaptat la tècnica de tal manera que permeti analitzar les fortaleses, debilitats, oportunitats i amenaces de les estratègies metodològiques delprograma en qüestió.
S’ha realitzat amb la finalitat de poder extreure conclusions i millorar els aspectes més vulnerables de les estratègies metodològiques del programa tot planificant una estratègia de futur més adequada a la situació i al context.

Les adaptacions realitzades a la tècnica per tal d’avaluar les estratègies metodològiques del programa formatiu han estat:
La reducció del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fitxa gràcies per la propina
  • PROGRAMAS SOCIALES EN EL PER JUSTIN
  • Aspectos Del Programa De La Federación
  • Programa Aspectos Legales
  • Aspectos basicos de los programas de patrocinio dportivo
  • Aspectos Negativos De Per Seg N Los Habitantes
  • Fitxa d'un Joc per a infants
  • fitxas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS